In 23 februarie, AD HOC sarbatoresc Dragobetele in Club Fabrica. Primul dezmat pe care il planuieste singura trupa de punk acustic folcloric medieval din tara e dedicat celor care stiu sa iubeasca si se mandresc cu asta, fara sa dea in kitsch-ul siropos atat de prezent in societatea romaneasca.

Asa cum ne-au obisnuit, cei cinci AD HOC au pregatit un spectacol tematic centrat pe... dragoste de aceasta data. Au pregatit piese pe care nu le-au mai cantat de mult, piese adanci, universale, despre ceea ce considera si ei ca e cel mai important sentiment uman. Dupa ce au terminat prima etapa din turneul de promovare al primului lor album, au hotarat sa inceapa anul in Bucuresti, intr-un loc unde eclecticul se simte la el acasa, printre tineri cu mintea deschisa si spre traditie dar si spre nou. “Spectacolul pe care l-am pregatit nu e o reactie la Valentine’s Day, e modul nostru de a aduce inca ceva frumos din traditia noastra in atentia romanilor de azi. Cum am mai spus, noi ne concentram pe asemanari, nu pe diferente, motiv pentru care abia asteptam sa facem un chef traditional, dar si cu punk despre dragoste. Asa cum zice Leonard Cohen: “Love’s the only engine of survival”, iar noi suntem perfect de acord. Am mai patit-o la concertele noastre, dar acum ne-am pus in plan sa nu scape nimeni. Atentie, de la concertul nostru de Dragobete veti pleca cu cineva de mana, neaparat. Vino cu iubitul sau iubita sa va chefuiti, dar fiti pe faza si cei care veniti singuri, ca va cuplam noi!” – spune entuziasmat Ursu.

AD HOC a luat fiinta acum 4 ani in Oradea, la initiativa lui Sergiu “Corbu” Boldor, si a trecut prin multe schimbari de forma si fond. Pornind de la un duet stradal care canta muzica de camera, au ajuns sa fie un grup de 4 flacai si-o zana care imbina atitudinea punk cu instrumentele acustice, filozofiile si elementele folclorice romanesti, cu o melodie si o tehnica medievala. Ei nu sustin concerte, ci spectacole, combinand cu succes costumele medievale cu efecte de fum si lumini. AD HOC reuseste sa imbine tatuaje, piei, blanuri, povesti si legende din folclor, opinci si motive traditionale romanesti, grai si ritmica autentica, totul intr-o forma cat se poate de atipica si energica. In 2013 si-au lansat primul album impreuna cu revista Harap Alb Continua intr-o cvadrupla premiera pentru industria muzicala romaneasca si abia au terminat prima etapa din turneul de promovare. Ne anunta ca urmeaza o urmatoare etapa la fel de salbatica si multe surprize in 2014, dar pe care inca nu le dau in vileag.

Citeste si:
Smiley și Gina Pistol se căsătoresc astăzi. Artistul, despre nașii...
Smiley și Gina Pistol se...

Trecuti prin multe avataruri si formule, cei 5 AD HOC, adica: Sergiu “Corbu” Boldor (vioara, voce), Dan “Ursu” Olar (tapan), Igor Antoniuc “Fat Frumos” (chitara), Andrei Nagy “Vampiru” (violoncel) si Elena Stoica (vioara) asteapta cu ochii limpezi si larg deschisi sa ajunga in toate colturile lumii si sa imparta “Dezmat, licori si muzici medievale!” oricui va avea urechi sa-i asculte, minte sa-i inteleaga si picioare sa danseze pana la capat.

Evenimentul va avea loc duminica, 23 februarie, in club Fabrica de la ora 19. Biletul costa 15 lei si poate fi procurat pe loc de la intrare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.