Tom Cruise si ceilalti producatori ai filmului "Misiune: Imposibila - Ghost Protocol" (2011) au fost dati in judecata, pentru 1 miliard de dolari, de un barbat care afirma ca scenariul acestui lungmetraj este inspirat dintr-un scenariu al sau, scris in 1998, informeaza bbc.co.uk.

Timothy Patrick McLanahan afirma ca cel mai recent opus din seria "Misiune: Imposibila", lansat in 2011, a fost "ilegal scris si produs" pe baza scenariului pe care el l-a redactat in 1998 pentru filmul "Head On".

Potrivit MEDIAFAX, reclamantul a dat in judecata studiourile Paramount Pictures, alte cateva companii de productie cinematografica, dar si pe actorul Tom Cruise, in decembrie 2013.

Documentele depuse la tribunal au fost apoi obtinute si publicate de site-ul Radar Online.

In acele documente, McLanahan spune ca a trimis initial scenariul sau Agentiei William Morris, care insa l-a respins.

"Agentia mi-a spus ca nu va putea sa foloseasca scenariul meu pentru un film", a spus el.

Apoi, afirma McLanahan, "ei au vandut scenariul in lumea intreaga", fara permisiunea sa, cedandu-l in cele din urma Agentiei Creative Artist, cu care colaboreaza Tom Cruise.

Privind filmul "Misiune: Imposibila - Ghost Protocol", al patrulea in care Tom Cruise a interpretat rolul agentului Ethan Hunt, McLanahan spune ca si-a "recunoscut imediat" propriul scenariu.

Filmul a obtinut incasari de aproape 700 milioane de dolari din box office-ul mondial si alte incasari consistente din vanzarile filmului pe DVD si Blu-ray.

"Intrucat «Misiune: Imposibila - Ghost Protocol» a generat incasari de aproape 1 miliard de dolari, solicit ca aceasta suma sa imi fie platita drept despagubiri", a declarat McLanahan.

Un al cincilea film din seria "Misiune: Imposibila" se afla in pregatire la Hollywood si va fi lansat pe marile ecrane in decembrie 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.