Departamentul de studii feministe si de gen al Universitatii Rutgers, din New Jersey, a introdus in programa un curs intitulat "politizarea lui Beyonce", conform site-ului universitatii.

Kevin Allred, un doctorand al universitatii, care preda acest curs, a afirmat ca a luat ca exemplu cariera lui Beyonce ca modalitate de a explora strategiile referitoare la rasa, gen si sex din Statele Unite ale Americii.

In timpul cursului, vor fi urmarite si comentate videoclipurile si versurile cantecelor lui Beyonce, completate de lecturi din autoare feministe de culoare. Prin acest curs, Kevin Allred a afirmat ca intentioneaza sa ajute studentii sa capete o gandire mai critica in legatura cu continutul publicat in mass-media.

Pe langa acest curs despre Beyonce, Universitatea Rutgers mai ofera un curs care studiaza teologia versurilor din cantecele lui Bruce Springsteen, scrie MEDIAFAX.

Alta universitate americana ce studiaza cultura pop este Universitatea din Georgetown, care are un curs despre "sociologia hip-hopului: teodiceea urbana a lui Jay-Z".

Recent, cantareata Beyonce a scris un eseu despre egalitatea dintre sexe, publicat in "The Shriver Report: A Woman's Nation Pushes Back from the Brink", un studiu coordonat de Maria Shriver, sotia actorului Arnold Schwarzenegger.

Beyonce Knowles a devenit celebra la sfarsitul anilor '90 in calitate de membra a trupei Destiny's Child, unul dintre grupurile feminine cu cele mai mari vanzari de discuri din lume. In 2003, in timpul unei pauze din cariera trupei Destiny's Child, Beyonce a lansat primul ei album solo, intitulat "Dangerously in Love".

Beyonce este una dintre cantaretele recompensate cu cele mai multe premii Grammy, primind 16 astfel de trofee - trei ca membra a grupului Destiny's Child si alte 13 in calitate de artista solo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.