Inscrierile pentru Animation Worksheep 2014, atelierul de film de animatie prezentat de Festivalul International de Film Anim'est, ajuns la a patra editie, au inceput, persoanele interesate putand aplica pana pe data de 23 februarie.

Destinat tinerilor animatori din Romania si Republica Moldova cu diferite niveluri de experienta, inclusiv incepatorilor care dovedesc aptitudini de grafica/ desen si stapanesc notiuni elementare de animatie - Animation Worksheep va produce anul acesta un program de scurtmetraje de animatie care va putea fi urmarit pe marele ecran la cea de-a noua editie a Anim'est, care va avea loc in perioada 3 - 12 octombrie, la Bucuresti, si va fi urmata de o editie speciala, organizata in luna noiembrie, la Chisinau.

Din cei 36 de absolventi ai Worksheep-ului din perioada 2011-2013, peste jumatate lucreaza in acest moment ca animatori, iar o parte dintre ei au participat cu filme proprii la competitia romaneasca din cadrul Anim'est, scrie MEDIAFAX.

Animation Worksheep face in fiecare an pasi importanti spre a deveni prima scoala de animatie din Romania. Astfel, 15 cursanti cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani vor fi selectati pentru cea de-a patra editie a Animation Worksheep, desfasurat la Rasnov, in perioada 13 - 31 martie. Se vor aborda mai multe tehnici de animatie: 2D desenat, stop-motion, cut-out, 2D digital, 3D. Ponderea fiecarei tehnici va fi stabilita dupa selectarea celor 15 cursanti, in functie de competentele si aspiratiile lor. La finalul atelierului, participantii vor avea o experienta consistenta de lucru in filmul de animatie, din punct de vedere tehnic si creativ. Cei trei traineri - animatori cu experienta - ii vor ghida pe acestia si le vor oferi tot sprijinul necesar pentru realizarea unui scurtmetraj de animatie si vor lucra cot la cot cu ei.

Programul atelierului include si un modul de scenaristica sustinut de Asociatia CTRL+N, menit sa ii ajute pe participanti sa isi dezvolte povestile pentru scurtmetrajele pe care le vor realiza, precum si sa le ofere notiuni elementare despre structura, formatul si continutul unui scenariu de film. Scenaristele Ana Agopian si Oana Rasuceanu, alaturi de regizoarea Iulia Rugina, cele care sustin si atelierul de scenaristica First Draft, vor fi prezente la Bran pentru a sustine acest curs intensiv.

Trei dintre cei mai activi animatori romani coordoneaza in continuare atelierul Animation Worksheep si supervizeaza partea practica a atelierului. Dragos Stefan, specializat in visual effects, grafica, pipeline si productie, este partener in studioul de animatie si efecte speciale DSG din Bucuresti si visual effects technical director la Framestore Commercials, Londra. Impreuna cu Dan Panaitescu, a facut parte din echipa de creatie si productie care a conceput si realizat animatia pentru lungmetrajul "Crulic - drumul spre dincolo", de Anca Damian.

Citeste si:
Înscrierile pentru Gala Green Report Ediția a 3-a 2023 continuă...
Înscrierile pentru Gala Green...

Dan Panaitescu, castigator al Premiului Anim'est 2009 pentru cel mai bun clip publicitar, este animator 2D. Cu o cariera bogata in publicitate, Dan Panaitescu este unul dintre cei mai importanti creatori din spatele documentarului a carui animatie a fost realizata la DSG - "Crulic - Drumul spre dincolo", de Anca Damian, recompensat la Festivalul Annecy - cea mai mare distinctie pentru un film de animatie.

Sergiu Negulici este unul dintre cei mai prolifici animatori 3D din industria romaneasca de advertising. El a realizat grafica si animatia 3D pentru numeroase spoturi realizate pentru clienti importanti.

Inscrierile la Animation Worksheep vor avea loc in perioada 21 ianuarie - 23 februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.