Matthew McConaughey si Cate Blanchett au primit premiul Dorian pentru cea mai buna interpretare, pentru rolurile din filmul "Dallas Buyers Club", respectiv "Blue Jasmine", din partea Asociatiei criticilor gay din Statele Unite ale Americii.

De asemenea, "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", de Steve McQueen, a fost desemnat cel mai bun film al anului 2013 de Asociatia criticilor gay din SUA (The Gay and Lesbian Entertainment Critics Association, GALECA) din Statele Unite ale Americii.

Lungmetrajul "Adele: Capitolele 1 si 2/ La Vie d'Adèle", de Abdellatif Kechiche, s-a impus la categoriile "cel mai bun film strain" si "cel mai bun film al anului despre colectivitatea lesbiana, gay, bisexuala si transsexuala", scrie MEDIAFAX.

Lungmetrajul cu Daniel Radcliffe "Kill Your Darlings" a impartit premiul pentru cel mai putin laudat film al anului cu "Short Term 12", in timp ce comedia "Los amantes pasajeros", regizata de Pedro Almodovar, a primit premiul pentru cel mai bun film cu tematica gay.

Printre castigatorii premiilor decernate de Asociatia criticilor gay s-a numarat si serialul "Girls", desemnat cea mai buna comedie de televiziune a anului, iar "Orange is the New Black" si "Behind the Candelabra" au fost distinse cu trofeul pentru cea mai buna drama de televiziune.

Premiul pentru cel mai bun actor intr-un productie de televiziune i-a fost inmanat actorului Michael Douglas, pentru rolul din "Behind the Candelabra", iar Jessica Lange a castigat cel de-al treilea premiul Dorian, pentru rolul din serialul TV "American Horror Story".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.