Actrita britanica Helen Mirren va primi, pe 30 ianuarie, premiul Hasty Pudding pentru femeia anului, din partea sectiei de teatru a Universitatii Harvard, in cadrul unei ceremonii fastuoase care parodiaza un obicei datand din secolul al XVIII-lea.

"Fiind o persoana care adora toate felurile de budinca (…), sunt extrem de nerabdatoare sa primesc faimosul premiu Hasty Pudding", a declarat Helen Mirren.

Dupa ceremonia de acordare a premiului, care va avea loc la Farkas Hall, in apropiere de Boston (Marea Britanie), sunt programate o parada in Harvard Square si o receptie, scrie MEDIAFAX.

Clubul Hasty Pudding de la Harvard, fondat in 1795, reprezinta cea mai veche trupa de teatru de amatori din Statele Unite ale Americii.

Membrii asociatiei Hasty Pudding Theatricals acorda in fiecare an titlul de femeia anului, respectiv barbatul anului unui artist care s-a facut remarcat nu numai la Hollywood, ci si pe scena de teatru sau in alte domenii ale industriei de divertisment, dobandind astfel "aprecierea internationala a criticilor".

Numele castigatorului pentru categoria "Barbatul anului" va fi anuntat la sfarsitul lunii ianuarie, iar ceremonia de decernare a premiului va avea loc pe 7 februarie, conform news.harvard.edu.

Castigatorii primesc o oala de budinca aurita, o traditie care dateaza din 1795, cand 21 de studenti de la Harvard au stabilit ca fiecare membru al noului club sa aduca "o oala de budinca de cereale" la intalnirile lor.

Anul trecut, titlul de femeia anului a revenit actritei Marion Cotillard, in timp ce actorul Kiefer Sutherland a fost desemnat barbatul anului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.