Pierre Lescure, cofondator si fost director general al operatorului francez de televiziune Canal Plus, a fost desemnat noul presedinte al Festivalului de Film de la Cannes si isi va asuma aceasta functie incepand din 2015.

"Felicitari lui Pierre Lescure, care a fost ales in unanimitate presedinte al Festivalului de Film de la Cannes, urmandu-i in aceasta functie lui Gilles Jacob", a anuntat, marti, pe Twitter, ministrul Francez al Culturii si Comunicarii, Aurélie Filippetti.

Un oficial din echipa care organizeaza festivalul a confirmat aceasta numire pentru The Hollywood Reporter si a spus ca un anunt oficial in acest sens va fi facut in a doua jumatate a zilei de marti.

Pierre Lescure, in varsta de 68 de ani, isi va prelua prerogativele dupa urmatoarea editie a festivalului, programata in mai, unde Gilles Jacob, in varsta de 83 de ani, presedinte din 2001, va fi pentru ultima oara in fruntea celui mai prestigios eveniment de profil din lume

Pierre Lescure, fost jurnalist, il va sprijini pe directorul festivalului, Thierry Fremaux, care se ocupa de componenta artistica a evenimentului de pe Croazeta, scrie MEDIAFAX.

Lescure a facut parte din juriul Festivalului de Film de la Deauville din 2013 si a fost presedintele aceluiasi festival in 2002. Si-a exprimat pentru prima data interesul fata de Festivalul de Film de la Cannes intr-un interviu publicat in presa franceza la sfarsitul anului trecut.

Se crede ca Pierre Lescure sprijina ideea invitarii pe Croazeta a talentelor si a filmelor internationale, inclusiv a celor produse la Hollywood, iar acest punct de vedere se potriveste perfect cu parerile lui Thierry Fremaux.

Jurnalist devenit un important patron in audiovizual, Pierre Lescure, cinefil si pasionat de muzica rock, a lansat postul de televiziune Canal+ alaturi de André Rousselet in 1984 si a devenit, 10 ani dupa aceea, la varsta de 48 de ani, presedintele emblematic al acestuia, inainte ca grupul sa se transforme intr-un gigant international, prezent pe ambele tarmuri ale Atlanticului.

Citeste si:
Cele mai așteptate filme ale anului 2023
Cele mai așteptate filme ale...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.