Trupa Grimus va fi prezenta, pe 11 ianuarie 2014, la Festivalul Saarang din Chennai, India, participarea in premiera a unei formatii din Romania la acest eveniment fiind sprijinita de Institutul Cultural Roman, potrivit unui anunt postat pe site-ul institutului.

Organizat de la jumatatea anilor ‘70, denumit initial Mardi Gras (iar din 1996 Saarang), festivalul, eveniment social si cultural de amploare, dureaza cinci zile si reuneste un public de peste 50.000 de persoane, in mare parte studenti.

Potrivit MEDIAFAX, Grimus este invitata sa cante in ziua dedicata muzicii din intreaga lume: World Fest - Rock Show. Dupa ce a cantat in peste 10 tari din Europa, trupa originara din Cluj va concerta pentru prima oara pe un alt continent, in aceeasi zi cu britanicii de la The Architects.

Grimus este trupa romaneasca cu cele mai multe prezente la festivaluri intenationale in ultimii doi ani. Dupa ce in vara lui 2012 au bifat aparitii la Sziget Festival (Ungaria), EXIT Festival (Serbia), Rock for People (Cehia) si B’estfest, 2013 a inceput pentru Grimus cu o prestatie la Eurosonic (cel mai mare festival de show case din Europa) si a continuat cu Arezzo Wave Festival (Italia) si Waves Vienna Festival (Austria).

Grimus a fost considerata inca de la inceput una dintre cele mai interesante trupe ale noului val al rockului romanesc. "Panikon" si "Egretta", cele doua albume ale trupei, au primit aprecieri din partea criticilor de specialitate, iar show-urile live le-au adus nenumarati fani. Membrii trupei Grimus au sustinut concerte in deschiderea show-urilor sustinute in Romania de Red Hot Chili Pepper, Placebo si Roxette si au participat la numeroase festivaluri in tara si strainatate.

Grimus inseamna Bogdan Mezofi (vocal), Valentin Rauca (chitara), Cristian Csapo (chitara), Lehel Kiss (clape), Titus Vadan (bas), Tamas Adorjani (tobe).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.