Actrita Joan Fontaine, premiata cu Oscar pentru rolul din "Suspiciune" de Alfred Hitchcock, a decedat duminica, la varsta de 96 de ani, la domiciliul sau din Carmel, California.

Joan Fontaine - care, in 1942, a primit premiul Oscar pentru rolul unei englezoaice bogate ce isi banuieste sotul (Cary Grant) ca planuieste sa o ucida - a fost singura persoana distinsa cu acest premiu pentru un rol principal intr-un film regizat de Alfred Hitchcock.

Actrita a fost sora Oliviei de Havilland, marea ei rivala, cele doua fiind singurele surori de la Hollywood care au primit premii Oscar pentru interpretare. In varsta de 97 de ani, Olivia de Havilland locuieste in prezent la Paris.

La inceputul carierei, Joan Fontaine a interpretat personaje timide si inocente, dar ulterior a inceput sa isi aleaga cu atentie rolurile, jucand roluri feminine sofisticate si complexe, scrie MEDIAFAX.

Actrita a fost nominalizata cu Oscar pentru rolul din "Rebecca" (1940), de Alfred Hitchcock, si pentru rolul din drama romantica "The Constant Nymph" (1943).

In 1944, juca alaturi de Orson Welles in "Jane Eyre", ecranizarea romanului omonim de Charlotte Brontë, iar in 1945 interpreta rolul unei femei vazute prin ochii a patru pretendenti, in "The Affairs of Susan", considerat unul dintre cele mai bune filme ale sale.

A mai jucat in "Island in the Sun" (1957), alaturi de Harry Belafonte, si in "Tender Is the Night", inainte de a se retrage din activitatea cinematografica la inceputul anilor '60.

A fost casatorita cu actorul britanic Brian Aherne, cu producatorul William Dozier, cu scenaristul Collier Young si cu jurnalistul sportiv Alfred Wright Jr.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.