Asociatia profesionala a industriei filmelor pentru adulti din Statele Unite ale Americii a impus, vineri, o suspendare la nivel national a productiei de pelicule porno, dupa ce a anuntat ca inca o persoana care juca in aceste productii a fost depistata pozitiv cu HIV, la testele de rutina.

Potrivit huffingtonpost.com, incepand cu luna august, cel putin patru persoane care jucau in filme pentru adulti au fost depistate pozitiv cu virusul care declanseaza SIDA.

Pana in prezent, The Free Speech Coalition, asociatia profesionala a industriei filmelor pentru adulti din Statele Unite, a impus de trei ori suspendarea productiilor pentru adulti, transmite MEDIAFAX.

In luna august, o actrita, care lucra sub numele Cameron Bay, a fost depistata pozitiv cu HIV. La scurt timp dupa aceea a fost descoperit faptul ca si iubitul respectivei actrite, Rod Daily, si un alt actor, al carui nume nu a fost facut public, erau seropozitivi.

Incidentul are loc intr-o perioada in care cele mai multe dintre companiile care realizeaza filme pentru adulti au protestat fata de o lege adoptata recent la Los Angeles, care obliga actorii sa foloseasca prezervative in timpul filmarilor.

Pe de alta parte, la inceputul anului, compania producatoare de filme pentru adulti Vivid Entertainment si doi actori au intentat un proces impotriva districtului Los Angeles, argumentand ca obligativitatea folosirii prezervativului pe platourile de filmare incalca dreptul la libera exprimare a actorilor si producatorilor.

Dupa primele doua suspendari, The Free Speech Coalition a declarat ca intentioneaza sa solicite testarea actorilor o data la 14 zile si nu o data pe luna, ca pana in prezent, afirmand in acelasi timp ca primii trei actori infectati cu HIV nu au contractat virusul pe platoul de filmare.

Pe de alta parte, AIDS Healthcare Foundation din Los Angeles sustine ca simpla testare a actorilor nu este suficienta pentru protejarea acestora impotriva imbolnavirii, indiferent cat de des are loc aceasta.

"Cati actori mai trebuie sa se infecteze pentru ca industria (filmelor pentru adulti, n.r.) sa se supuna reglementarilor si legilor in vigoare ce impun siguranta locului de munca?", a intrebat, vineri, Michael Weinstein, presedintele Fundatiei AIDS Healthcare intr-o declaratie de presa.

Citeste si:
DOCUMENT. Guvernul a publicat măsurile fiscale. Cum vor fi taxate...
DOCUMENT. Guvernul a publicat...

Industria de filme pentru adulti are peste 10.000 de angajati in statul California si contribuie cu peste 1 miliard de dolari la economia locala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.