Pistolul de tip Mauser pe care Harrison Ford, interpretul personajului Han Solo, il foloseste in franciza "Razboiul stelelor/ Star Wars" a fost scos la vanzare online, fiind estimat la suma de 200.000 - 300.000 de dolari, a anuntat, miercuri, site-ul de licitatii Invaluable, citat de AFP.

Pistolul "DL-44 blaster", cu o lungime de 28 de centimetri si fabricat din rasina, a fost folosit de traficantul seducator interpretat de Harrison Ford la filmarile peliculelor "Imperiul Contraataca/ The Empire Strikes Back" (1980) si "Intoarcerea lui Jedi/ Return of the Jedi" (1983).

Potrivit MEDIAFAX, arma, cu care nu se poate "trage", este echipata cu "piedica si luneta" originale. Aceasta este o reproducere, cu acelasi numar de serie, a unui instrument capabil sa traga, utilizat in scene la distante mici, care ar fi disparut, potrivit Invaluable.

Designul "DL-44" a fost inspirat de pistolul Mauser C96.

Pistolul, care este la vanzare pana pe 21 decembrie, la pretul de pornire de 200.000 de dolari, ii apartine unui colectionar de obiecte asociate francizei "Razboiul stelelor/ Star Wars", creata de George Lucas, care a generat incasari de peste 4,4 miliarde de dolari in box office-ul mondial, dupa lansarea pe marile ecrane a primului film, in anul 1977.

Urmatorul film din franciza "Razboiul stelelor/ Star Wars" va fi lansat in cinematografe pe 18 decembrie 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.