Premiile International Emmy onoreaza excelenta in domeniul productiilor de televiziune din afara Statelor Unite ale Americii.

Marea Britanie a fost marea castigatoare la editia de anul acesta a galei International Emmy, care a avut loc luni seara, la New York, primind trei trofee, inclusiv pentru cel mai bun actor (Sean Bean), dar si cel pentru excelenta (J.J. Abrams).

Gala premiilor International Emmy a fost dominata de altfel in ultimii ani de productiile de televiziune realizate in Marea Britanie.

Luni seara, premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit britanicului Sean Bean, al carui personaj se afla in centrul unei serii de crime pasionale in serialul "Accused", produs de BBC.

De asemenea, producatorul si regizorul J.J. Abrams a primit un premiu special - Founders Award - pentru munca sa in televiziune, la seriale precum "Lost", "Star Trek", precum si viitorul "Star Wars".

Franta si Brazilia au castigat, luni seara, cate doua premii International Emmy, in timp ce Australia, Germania si Coreea de Sud au castigat cate unul. Nominalizarile pentru cea de-a 41-a gala International Emmy, gazduita de actorul de comedie britanic John Oliver, au provenit din 19 tari.

La categoria "Arts Programming", premiul International Emmy a revenit ex-aequo productiilor sud-coreeana "Hello? Orchestra", despre o orchestra de copii multiculturala, si britanica "Freddie Mercury: The Great Pretender", despre regretatul lider al formatiei Queen, scrie MEDIAFAX.

Premiul pentru cel mai bun serial de comedie a revenit productiei britanice "Moone Bay", despre un baietel de 11 ani care are un prieten imaginar adult, in timp ce seria cu tematica zombie "Les Revenants" (Franta) a castigat premiul pentru cel mai bun serial drama. Franta a primit si premiul pentru cel mai bun documentar, pentru "5 Broken Cameras".

Brazilianca Fernanda Montenegro a castigat premiul International Emmy pentru cea mai buna actrita, pentru interpretarea din "Sweet Mother".

Citeste si:
Cine sunt câștigătorii Galei Green Report?
Cine sunt câștigătorii Galei...

"A Day for a Miracle" (Germania) a primit premiul pentru cel mai bun film TV/ miniserie TV, iar "Side by Side" (Brazilia) a primit premiul pentru cea mai buna telenovela.

Premiul International Emmy pentru cel mai bun reality show a fost acordat productiei de televiziune australiene "Go Back to Where You Came From".

The International Academy of Television Arts & Sciences are ca membri companii din industriile de media si divertisment, dar si din domeniul online, al telecomunicatiilor si tehnologiei din peste 50 de tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.