Industria cinematografica de la Hollywood pare sa sufere de pe urma unei penurii de actori tineri capabili sa joace in roluri principale, afirma revista Variety, iar motivele si secretele din spatele acestei situatii au fost analizate de jurnalistul Tom Brook pentru BBC News.

Un recent articol de opinie aparut in revista Variety, una dintre cele mai importante publicatii cu specific cinematografic din America, proclama in titlul sau urmatorul fapt: "Hollywood-ul, in mijlocul unei crize a tinerilor actori principali". La doar cateva zile dupa aceea, emisiunea TV matinala "Good Morning America" a relatat subiectul, punand apoi factorilor de decizie urmatoarea intrebare: "Unde au disparut toti acei actori tineri si profitabili?".

Se pare ca la Hollywood exista un anumit grad de frustrare din cauza unei relative penurii de tineri actori capabili sa aduca in mod constant un public numeros in salile de cinematograf, scrie MEIDAFAX.

Desigur, exista cativa actori care au acest potential, precum Daniel Radcliffe, Robert Pattinson si Ryan Gosling. Insa nu mai exista staruri tinere, asa cum existau pana in urma cu cativa ani - precum Tom Cruise -, pe care producatorii puteau intotdeauna sa se bazeze atunci cand lansau un film. Cu alte cuvinte: indiferent de cat de prost era filmul, actorul principal garanta intotdeauna incasari considerabile in primul weekend de proiectii, datorita hoardelor de admiratori ai acestuia, dispusi sa se buluceasca in cinematografe doar pentru a-l vedea.

"Nu cunosc niciun actor tanar care ar putea lansa un film - mi-as dori sa pot numi macar unul - si, sincer, nu vad pe nimeni la orizont", a spus David D'Arcy, critic de film pentru Screen International.

Desigur, exista in continuare vedete masculine de prim rang in Statele Unite - actori precum Brad Pitt, Robert Downey Jr., Will Smith, Tom Hanks si Leonardo DiCaprio -, insa ei nu mai sunt chiar atat de tineri.

Lipsa de staruri masculine profitabile si sub 40 de ani reprezinta o realitate cunoscuta de intreaga industrie - care a redus deja onorariile starurilor in ultima vreme. "Starurile de cinema nu mai conduc cu adevarat cinema-ul", a spus producatorul si regizorul hollywoodian Brett Ratner, adaugand: "chiar daca eu am crescut adorand starurile de cinema si mergeam la un film pentru ca voiam sa il vad pe Tom Cruise in weekendul premierei. Cred ca lucrurile s-au schimbat foarte mult, pentru ca acum totul se invarte in jurul proprietatii intelectuale si al ideilor".

Citeste si:
Cum să faci compania ta o destinație de top pentru tinerii din...
Cum să faci compania ta o...

Privind din afara, se pare ca marile studiouri hollywoodiene incearca sa rezolve aceasta problema angajand in mod constant tinere talente cu speranta ca un nou superstar va aparea din randul acestora. Toata lumea parea sa creada la un moment dat ca Channing Tatum ar putea fi "salvatorul" Hollywoodului, insa el nu a reusit sa aduca glorie si succes de box office pentru superproductia "Whise House Down", in care a jucat rolul principal. Steaua lui s-a diminuat intrucatva, insa multi continua sa creada ca acest actor are totusi un potential excelent.

Insa nu toata lumea are aceasta viziune a unui dezastru iminent. Toby Miller, autorul cartii "Global Hollywood 2", considera ca toate aceste discutii despre Hollywood-ul care ar fi paralizat de lipsa tinerilor actori cu potential de vedeta nu reprezinta altceva decat o poveste fabricata de jurnalisti. "Nu cred ca ar avea la baza vreun fapt real. E mai mult doar inca o poveste pe care jurnalistii vor sa o spuna", a declarat el.

Citeste si:
Amber Heard, noi acuzații în procesul momentului de la Hollywood:...
Amber Heard, noi acuzații în...

Insa Miller este de acord cu faptul ca s-a produs o schimbare majora in statutul de star la Hollywood. "Industria generatoare de staruri, care a produs o linie foarte lunga de vedete - Clint Eastwood, Jack Nicholson, Tom Cruise - din anii 1960 pana in anii 1990, pare sa nu mai existe acum", a spus el. "Avem mai putina incredere in starurile profitabile care sunt tinere, pentru a deschide un film. Asta e cu siguranta adevarat. Dar asta nu inseamna neaparat ca nu exista o intreaga categorie de barbati tineri carora li se acorda sanse reale prin roluri bune".

Tinerele staruri masculine primesc mai putine oportunitati cu care sa se afirme, intrucat genurile de filme asupra carora se concentreaza in prezent producatorii de la Hollywood - in principal pelicule de actiune si de aventuri care se vand bine pe piata globala - nu se mai bazeaza pe un singur personaj carismatic pentru a aduce fanii in cinematografe si succesul de box office.

Citeste si:
Sean Bean și Miranda Richardson se alătură lui John Malkovich în...
Sean Bean și Miranda...

"Modelul actiune-aventura a evoluat de la filmul individual la filmul in care distributia e mai importanta: «Iron Man», chiar si «Spider-Man», dispun de un grup de personaje importante care au roluri importante, spre deosebire de filmele din trecut in care un singur individ era persoana pe umerii careia apasa responsabilitatea salvarii natiunii sau chiar a Pamantului", a spus Toby Miller.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.