EUROPAfest 2014 anunta cea de-a 21-a editie a Jeunesses International Music Competition "Dinu Lipatti", astfel ca, in perioada 17 - 24 mai, flautisti din intreaga lume sunt invitati la Bucuresti sa concureze pentru premii in valoare de 10.000 de euro, informeaza organizatorii.

Editia din 2014 a EUROPAfest, unul dintre cele mai reprezentative evenimente muzicale internationale care se desfasoara in Bucuresti, dedicat muzicii blues, jazz, pop, clasica, promite din nou intalniri de neuitat cu muzicieni din lumea intreaga si aceeasi combinatie inedita - concerte, concursuri, jam sessions, caffe festival, inovatie, creatie, emotii, public extaziat, atmosfera si eleganta.

Dupa Concursul International de Jazz Bucuresti, EUROPAfest 2014 lanseaza al doilea eveniment - Concursul international de muzica Jeunesses "Dinu Lipatti".

Jeunesses International Music Competition "Dinu Lipatti" este un eveniment de tinuta, care s-a remarcat in peisajul cultural autohton si international prin calitatea muzicala prezentata, prin numarul record de participanti inregistrat la un concurs organizat in Romania - peste 200 de muzicieni din mai mult de 40 de tari, dar si datorita carierelor de succes si recunoasterii mondiale ulterioare de care s-au bucurat de-a lungul timpului laureatii sai.

Derulat anual din 1993, concursul include alternativ diferite discipline - pian, vioara, clarinet, flaut, compozitie, canto. In 2014, disciplina de concurs va fi flautul, scrie MEDIAFAX.

Misiunea competitiei este de a descoperi, a premia si a promova valorile noii generatii a muzicii clasice, de a sprijini tinerii muzicieni in construirea unei cariere de succes. Castigatorii sunt inclusi cu prioritate in programele nationale si internationale derulate de jmEvents - Turneul Laureatilor, PROMS - Jazz & Classic, Urban Culture Fusion etc.

Directorul concursului, Luigi Gageos, incurajeaza apropierea tinerilor romani de cultura, in timpul evenimentului permitandu-se studentilor si elevilor accesul liber la manifestari. Depasind granitele unui concurs traditional de muzica clasica, Jeunesses International Music Competition "Dinu Lipatti" include masterclass-uri conduse de specialisti internationali si prezinta concerte de muzica clasica pentru iubitorii genului.

Citeste si:
Agri Trade Summit 2024, cel mai complex eveniment din România...
Agri Trade Summit 2024, cel...

Astfel, fiecare participant are sansa sa-si exploateze potentialul la maxim, sa participe la dialogul intercultural cu muzicieni din alte tari, sa-si imbogateasca cunostintele, totul intr-un mediu deschis, care incurajeaza performanta.

Inscrierile sunt deschise pana pe 1 martie 2014. Cei interesati pot afla mai multe informatii pe jmEvents.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.