Cascadorul si regizorul hollywoodian Hal Needham a decedat vineri, la varsta de 82 de ani, dupa ce a pierdut batalia cu cancerul.

Considerat cel mai bine platit cascador din istoria filmului, Hal Needham a primit un Oscar onorific in noiembrie 2012, in cadrul Governors Awards.

Academia americana de film l-a omagiat atunci pe Hal Needham pentru faptul de a fi fost "un inovator, un mentor si un tehnician care si-a ridicat ca nimeni altul meseria la rang de arta, facand imposibilul sa para simplu".

Cascadorul a fost dublura actorului si prietenului sau Burt Reynolds, iar in 1976, Hal Needham si-a facut debutul ca regizor cu filmul "Smokey si banditul", cu Burt Reynolds in rolul principal, care avea sa mai fie distribuit in "Hooper" (1978) si in comedia "Cursa ghiulea" (1981), scrie MEDIAFAX.

In autobiografia sa, publicata in 2011, Hal Needham marturisea ca, de-a lungul carierei, si-a rupt 56 de oase, a ramas fara cativa dinti si si-a perforat un plaman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.