Oreste si-a anuntat plecarea din cadrul trustului Intact printr-o postare foarte controversata pe blogul sau.

"Dupa un sfert de secol, gasca fomata din fosti securisti si activisti de partid, moguli si vuvuzele pe post de jurnalisti se ruineaza sub spectrul propriilor ticalosii", scrie Oreste, pe blogul sau.

"Decadenta fatala in care au intrat ii va conduce pe unii la puscarie, pe altii spre distrugerea credibilitatii profesionale si publicul catre o mult sperata redesteptare. Dar, imbatati de putere si inraiti pana la intuneric, acesti venetici isi strang degetele descarnate pe fotoliile confortabile ale unui sistem ticalosit, agonizand urat, contodent si pe alocuri, chiar pestilential. Intr-o asemenea cloaca morbida, nu-mi mai regasesc locul si nici menirea. Orbit de o prietenie veche, nu am constatat din timp aceste abuzuri de comunicare, caci altfel, va garantez, as fi parasit mult mai demult aceasta Corabie a nebunilor“, spune realizatorul de emisiuni.

Oreste spune ca totul a pornit de la pozitia lui in cazul Rosia Montana.

"Pozitia publica a trustului din care, inca mai fac parte, fata de protestatarii anti Rosia Montana si cu privire la soarta cainilor comunitari m-a determinat sa am pareri si convingeri perfect obozabile. In asentimentul dictonului: «imi sunt dragi tovarasii mei, dar mai drag mi-e adevarul», cand am constatat ca prietenii de o viata s-au vandut unor interese atat de departe de cel national, am decis, deloc usor, sa-i amendez public, in speranta ca, pusi in fata unei oglinzi curate, isi vor da seama de gaunosenie si se vor indrepta

Pe de alta parte, Oreste actioneaza preventiv. Isi da demisia inainte sa fie concediat, din moment ce a fost anuntat ca emisiunea sa de luni se va amana.

"Acum, umbla un zvon prin trust ca se doreste ca emisiunea Codul lui Oreste sa fie ejectata de pe post, dar inca nu au gasit o motivatie plauzibila. Neavand nici o alta justificare, in afara nesubordonarii mele fata de politica si retorica trustului, si dupa ce au pierdut cea mai buna directoare de post, in persoana Mirelei Albu, de la Antena 2, niste entitati vagi mi-au comunicat prin telefon ca mi se amana filmarea de luni, stiindu-se ca asteptam un invitat de peste hotare, avand ca tema: corectarea erorilor din ADN prin metodologiile sufletului", incheie Oreste.

Citeste si:
Cele mai tari gafe TV autohtone
Cele mai tari gafe TV autohtone

Emisiunea Codul lui Oreste a inceput in 2007 la Antena 2, dupa care a tranzitat doi ani la postul B1 (2008-2010), pentru ca apoi sa revina la canalul din grupul Intact. Oreste si-a anuntat neplacerea vizavi de pozitia trustului sau fata de Rosia Montana in urma cu o luna. Aceasta divergenta a dus, printre altele, la stricarea prieteniei dintre el si Mircea Badea.

Acesta este un nou scandal pentru trustul Intact, la scurt timp dupa problemele cu Mihai Bendeac.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.