Trupele Nirvana, Kiss, Deep Purple, Yes, Peter Gabriel, Cat Stevens si rapperul LL Cool J ar putea fi inclusi in Rock and Roll Hall of Fame in anul 2014.

2014 va fi primul an de eligibilitate pentru trupa Nirvana, formatia care a pus bazele curentului grunge din muzica rock la inceputul anilor '90, caracterizat prin fuziunea dintre stilurile heavy metal si punk rock.

Printre ceilalti artisti nominalizati se afla trupele americane Kiss, The Replacements, chitaristul Link Wray, dar si celebrele trupe britanice Yes, Deep Purple si The Zombies.

Cantaretul si compozitorul britanic Peter Gabriel, care a fost inclus deja in Hall of Fame in 2009 in calitate de membru al grupului Genesis, a fost nominalizat de aceasta data pentru cariera lui solo.

Rapperul LL Cool J si grupul N.W.A., considerat un pionier al stilului gangster rap, care au contribuit la lansarea carierelor solo ale unor rapperi celebri precum Dr. Dree, Ice Cube si Easy-E, sunt singuri artisti rap/ hip-hop care au fost nominalizati in acest an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.