Printul George, viitorul mostenitor al tronului britanic, nascut pe 22 iulie, va fi botezat pe 23 octombrie in Capela Regala de la Palatul Saint James din Londra.

Anuntul a fost facut vineri de Palatul Kensington, resedinta oficiala a printului William si a sotiei acestuia, Catherine, care au primit cu ocazia casatoriei lor din 2011 titlurile oficiale de duce si ducesa de Cambridge.

Printul George, care ocupa locul al treilea in ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, va fi botezat de Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury. Ceremonia va fi privata, a precizat Palatul Kensington.

In Capela Regala a Palatului Saint James a fost depus sicriul printesei Diana, mama printului William, inainte de funeraliile acesteia, la catedrala Westminster, in 1997, scrie MEDIAFAX.

Potrivit traditiei, printul George va fi botezat cu apa din raul Iordan, turnata in cristelnita din argint decorata cu nuferi, utilizata de mai multe generatii de familia regala britanica pentru acest tip de ceremonii religioase. Printul George va purta cu aceasta ocazie o replica a rochitei din dantela si satin pe care a purtat-o fiica cea mare a reginei Victoria in 1841.

Bebelusii din familia regala britanica au de obicei cinci sau sase nasi. Printul Harry, fratele printului William, dar si Pippa si James, sora respectiv fratele ducesei Catherine, s-ar putea numara printre nasii de botez ai copilului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.