Regizorul Geo Saizescu a fost inmormantat cu onoruri militare joi, in jurul orei 14.00, la cimitirul Manastirii Cernica de langa Bucuresti, in prezenta familiei, dar si a catorva zeci de admiratori si apropiati, precum si colegi de breasla.

Geo Saizescu, unul dintre cei mai importanti regizori de film romani, a incetat din viata luni, la varsta de 80 de ani, scrie MEDIAFAX.

Sicriul cu trupul neinsufletit al cineastului a fost depus miercuri, in jurul orei 11.00, in foaierul Teatrului Odeon din Bucuresti, unde a fost oficiata si o slujba religioasa.

Printre cei care au venit sa-i aduca un ultim omagiu regizorului Geo Saizescu, miercuri si joi, s-au numarat Alecu Croitoru, Eusebiu Stefanescu, Dinu Sararu, Bogdan Stanoevici, Dan Pita, Elvira Deatcu, Rodica Mandache, Denis Stefan, Manuela Hodor si Ion Marin. Sicriul cineastului a fost inconjurat de coroane de flori trimise de colegi de breasla, prieteni si admiratori.

Astfel, Ministerul Culturii, Centrul National al Cinematografiei, Uniunea Teatrala din Romania, presedintele Romaniei, presedintele Senatului s-au numarat printre cei care au trimis cate o coroana de flori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.