Regina Ana implineste, miercuri, varsta de 90 de ani, aniversarea acesteia fiind marcata de Familia Regala prin lansarea, de la ora 18.30, a volumului "Ana. Portretul Reginei", la Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" din Bucuresti.

Potrivit unui comunicat al biroului de presa al Familiei Regale, "majestatile lor au hotarat sa sarbatoreasca aceasta frumoasa aniversare in mod privat".

Totusi, miercuri, cu ocazia implinirii de catre Regina Ana a varstei de 90 de ani, principesa mostenitoare Margareta si principele Radu vor participa la o lansare de gala a volumului "Ana. Portretul Reginei", aparut la Curtea Veche Publishing. Evenimentul este gazduit de Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" si va incepe la ora 18.30.

Volumul "Ana. Portretul Reginei", de principele Radu, este un album cu fotografii de familie infatisand-o pe regina. Asa cum editura Curtea Veche si-a obisnuit cititorii prin colectia "Casa Regala", informatiile ce insotesc fotografiile sunt foarte personale: nici literatura, nici istorie, textul ce insoteste fotografiile reginei, din copilarie si pana astazi, sunt insemnari de familie ce scot la iveala frumusetea si farmecul, spontaneitatea si eleganta, dar si firea energica a acesteia, toate sfidand parca destinul ce nu a ferit-o de suferinta, se spune intr-un comunicat remis MEDIAFAX de Curtea Veche Publishing, scrie MEDIAFAX.

"De-a lungul istoriei Romaniei, monarhii tarii au stiut sa fie alaturi de poporul roman atunci cand acesta a avut cea mai mare nevoie; in ultimele doua decenii, majestatile lor Regele Mihai si Regina Ana au fost mai aproape de romani decat oricand altcandva in viata. Iar acum, cand Regina Ana a devenit cea mai longeviva consoarta de voievod sau rege din istoria Romaniei, este momentul ca toti cei apropiati de Familia Regala a Romaniei sa fie alaturi de majestatile lor regale, pentru a ii ura Reginei Ana «La multi ani!». Desi locuieste in Elvetia, majestatea sa a fost si este intotdeauna cu sufletul alaturi de poporul roman, iar de ziua sa de nastere, cu atat mai mult", se spune in comunicatul editurii Curtea Veche.

La randul sau, Iren Arsene, manager al Curtea Veche Publishing, a declarat: "Lipsa nedreapta a Reginei Ana din prim-planul societatii romanesti timp de zeci de ani ne-a rapit sansa la un model de eleganta, demnitate, darzenie, frumusete interioara si exterioara, iata de ce acest superb album imi provoaca nu doar o imensa bucurie, ci si o mare tristete".

Citeste si:
Levi’s aniversează 150 de ani de la crearea modelului 501
Levi’s aniversează 150 de ani...

Evenimentul de lansare a volumului "Ana. Portretul Reginei" va include un moment muzical sustinut de Corul Regal, dirijat Razvan Rados.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.