Actrita americana Julie Harris, detinatoare a cinci premii Tony, a murit la varsta de 87 de ani, sambata, in localitatea Chatham din Massachussets (SUA).

Directorul firmei de pompe funebre Nickerson din localitatea Chatham, Bill Collins, a confirmat moartea actritei.

Pe langa munca sa in teatru, Harris a fost cunoscuta si pentru interpretarea din serialul "Knots Landing", care a fost difuzat in anii 1980. De asemenea, aceasta a primit o nominalizare la Oscar, pentru rolul din "The Member of the Wedding" (1952), si a jucat in peste 30 de filme, inclusiv in "La Est de Eden", unde i-a dat replica lui James Dean, scrie MEDIAFAX.

Actrita s-a nascut in Grosse Pointe, mama sa fiind asistenta medicala, iar tatal sau, bancher. Harris a studiat actoria la Universitatea Yale si a inceput sa joace pe Broadway, New York, in 1945. A devenit celebra la varsta de 24 de ani, cu o interpretare memorabila in piesa lui Carson McCuller "The Member of the Wedding".

De asemenea, a interpretat-o memorabil pe Emily Dickinson in one woman show-ul "The Belle of Amherst", in 1976. Pentru acest rol a primit premiul Tony in 1977. Aceasta a fost prima dintre cele cinci statuete Tony castigate de-a lungul carierei, dintre care cea mai importanta este cea pentru intreaga cariera, primita in 2002. Harris a mai castigat trei premii Emmy pentru cariera in televiziune.

Actrita a declarat de multe ori ca o cariera foarte intensa nu este compatibila cu viata de familie. De altfel, ea a fost casatorita de trei ori, toate casniciile terminandu-se cu un divort.

"Cand este facut bine, teatrul este un balsam pentru mintea umana", spunea Harris intr-un interviu acordat in 2000.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.