Actorul Wentworth Miller a dezvaluit ca este homosexual, in urma unei invitatii de a participa la un festival de film rusesc.

Actorul cunoscut pentru serialul Prison Break si pentru seria Resident Evil a raspuns unei invitatii la Festivalul de film International doim Sankt Petersburg.

"Multumesc pentru invitatia voastra. In trecut, mi-a facut placere sa calatoresc in Rusia, mai ales ca si eu am origini rusesti. As fi foarte fericit sa pot spune da invitatiei, insa in calitate de barbat homosexual, trebuie sa refuz. Sunt foarte ingrijorat de atitudinile contemporane ale guvernului Rusesc fata de barbatii si femeile homosexuale.

Nu pot sa accept aceasta situatie si nu pot sa particip la o sarbatoare gazduita de o tara unde oamenii ca mine sunt lipsiti de dreptul de a iubi liber".

Cinci vedete care si-au recunoscut homosexualitatea in 2012

Parlamentul rus a adoptat, in luna iunie, o lege care interzice propaganda homosexuala. Practic, legea interzice manifestarile minoritatilor sexuale de orice fel, iar aceasta lege se va aplica si in cazul atletilor care vor vizita Rusia in 2014, cu ocazia Jocurilor olimpice.

In contextul homofobiei institutionalizate, un grup neonazist din Rusia a inceput o campanie impotriva tinerilor si tinerelor lesbiene, homosexuali, bisexuali si transsexuali, intinzandu-le acestora o cursa pe retelele de socializare si internet pentru a-i tortura. Membrii grupului le dau intalnire tinerilor, iar cand acestia apar pentru presupusa intalnire ii umilesc in public. Totul este inregistrat de membrii grupului.

Avand in vedere acest context, pozitia lui Miller este usor de inteles. Actorul inchide scrisoare sa spunand: "Daca circumstantele se imbunatatesc, voi fi liber sa fac o alta alegere", scrie huffingtonpost.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.