Compania de televiziune americana CBS vrea sa produca un serial TV inspirat de romanul fantasy clasic "Vrajitorul din Oz", al carui subiect va fi unul medical, informeaza bbc.co.uk.

Revista americana Entertainment Weekly scrie ca actiunea serialului, intitulat "Dorothy", va fi situata in New York.

Serialul este descris de producatori ca fiind "inspirat de personaje si teme prezentate in 'Vrajitorul din Oz'".

Potrivit MEDIAFAX, Entertainment Weekly mai informeaza ca noul serial marca CBS va avea un scenariu scris de Emily Fox ("Mesaje de dincolo/ Ghost Whisperer").

Filmul "Vrajitorul din Oz" (1939), regizat de Victor Fleming, adaptarea cinematografica a indragitei carti a lui Lyman Frank Baum, din 1900, a adus in rolurile principale vedete precum Judy Garland (Dorothy), Ray Bolger (Sperietoarea de Ciori), Jack Haley (Omul de Tinichea), Bert Lahr (Leul cel Las), Frank Morgan (Vrajitorul din Oz), Billie Burke (Glinda) si Margaret Hamilton (Vrajitoarea cea rea de la Apus/ Vrajitoarea cea rea de la Rasarit). Pelicula a fost premiata cu doua Oscaruri, pentru cea mai buna coloana sonora si pentru cel mai bun cantec - "Over the Rainbow".

Romanul lui Baum a cunoscut mai multe adaptari - pe scena de teatru, dar si pe micul si marele ecran -, cel mai recent in regia lui Sam Raimi: "Grozavul si puternicul Oz/ Oz The Great and The Powerful" (2013).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.