Tigran si Vijay Iyer, doi dintre cei mai inovatori pianisti ai jazz-ului contemporan, vor concerta pentru prima data in Romania, pe 17 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din Bucuresti.

Evenimentul este organizat de Twin Arts cu sprijinul Ambasadei Armeniei la Bucuresti.

Vijay Iyer, nascut in 1971, este un pianist nominalizat la premiile Grammy in 2010 la categoria "cel mai bun album de jazz instrumental". S-a nascut in New York din parinti de nationalitate indiana. Incepe studiul muzicii la varsta de 3 ani, timp de 15 ani dedicandu-se viorii. Tot in aceasta perioda descopera si pianul, devenind autodidact la acest instrument. Este pianist, compozitor, producator si are un doctorat in stiintele cognitive ale muzicii, obtinut la Universitatea Berkeley din California.

Tigran Hamasyan, nascut in 1987, este un pianist si compozitor de origine armeana, stabilit in Los Angeles din 2003. A inceput studiul pianului la varsta de 3 ani, iar la 13 ani era deja invitat la festivalurile europene de jazz.

La Bucuresti, Tigran isi va prezenta noul album "Shadow Theater" in formula de Quintet. Alaturi de el pe scena se vor afla: Areni Agbabian - voce, Charles Altura - chitara, Sam Minaie - bass si Arthur Hnatek - tobe.

Biletele pot fi cumparate la preturile de 120 de lei (categoria I), 100 de lei (categoria a II-a) si 60 de lei (categoria a III-a). Primele o suta de bilete cumparate participa la o extragere pentru zece pass-uri meet & greet cu Tigran Hamasyan si Vijay Iyer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.