Cantaretul si compozitorul american John Weldon Cale a murit, vineri, intr-un spital din California, in urma unui atac celebral, la varsta de 74 de ani, anuntul fiind postat pe site-ul personal al artistului.

Nascut in Oklahoma, JJ Cale a ajutat la aparitia Tulsa Sound, gen muzical care combina blues, rock si country. Artistul a devenit faimos in 1970, cand Eric Clapton i-a preluat piesa "After Midnight".

De asemenea, in 1977, Clapton a facut celebra si melodia lui J J Cale, "Cocaine".

Nascut in 1938, John Weldon Cale a folosit numele de scena JJ Cale pentru a evita o posibila confuzie cu John Cale, din formatia Velvet Underground. Astfel, dupa succesul melodiei "After Midnight", cantaretul american a inregistrat albumul "Naturally" - primul dintre cele 14 materiale discografice ale sale, scrie MEDIAFAX.

Totodata, Cale mereu se descria ca fiind mai mult un compozitor decat un cantaret, iar melodiile sale au devenit un succes cand au fost interpretate de alti artisti precum Tom Petty, Santana si Lynyrd Skynyrd.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.