Trei arbusti au fost plantati joi in orasul Lecce din sudul Italiei in onoarea bebelusului printului William al Marii Britanii si al sotiei sale, Catherine - un butuc de vita de vie pentru George, un stejar pentru Alexander si un maslin pentru Louis, informeaza AFP.

Cei trei arbusti, fiecare reprezentand unul dintre prenumele bebelusului regal britanic, nascut luni, au fost alesi pentru "valoarea lor simbolica", au explicat studentii aflati la originea initiativei "Pro Salento", care promoveaza aceasta regiune din sudul Italiei.

Potrivit MEDIAFAX, maslinul este un simbol al pacii, al fortei, al longevitatii si al regimului alimentar mediteranean. Vita de vie reprezinta abundenta, viata, capacitatea de adaptare si atasamentul fata de pamant, in timp ce stejarul este, alaturi de lupoaica, simbolul orasului Lecce.

"In curand, zona in care au fost plantati acesti arbusti va fi inconjurata de patru drapele reprezentand Marea Britanie, Italia, Uniunea Europeana si Republica Salentina", au declarat organizatorii, exprimandu-si speranta ca "intr-o buna zi, cine stie, peste cativa ani, bebelusul regal va putea sa vina cu parintii sai pentru a vedea cat de mult au crescut acesti arbori".

Operatiunea a fost denumita "Thank-Uk", un gest simbolic pentru a multumi britanicilor, foarte atrasi de regiunea Salento, unde un numar mare dintre ei au cumparat vechi cladiri istorice si foste ferme pe care le-au restaurat.

Ducesa de Cambridge, sotia printului William, a nascut un baietel, luni, la Maternitatea St. Mary din Londra, bebelusul fiind primul copil al cuplului princiar si al treilea in ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii.

Bebelusul a primit numele George Alexander Louis. Titlul oficial pe care il detine fiul printului William este "Alteta sa regala printul de Cambridge", dupa cum a anuntat serviciul de presa al Palatului Saint James.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.