Paul McCartney, Elton John, Pete Townshend, Bryan Adams, Madonna, Adele si membrii formatiilor U2, The Clash si Coldplay se numara printre cei peste 100 de artisti internationali care cer eliberarea din inchisoare a celor doua tinere din grupul Pussy Riot.

Intr-o scrisoare deschisa de sustinere pentru Nadezhda Tolokonnikova si Maria Alekhina si coordonata de organizatia nonguvernamentala Amnesty International, vedetele indeamna autoritatile ruse sa le elibereze pe cele doua membre ale grupului Pussy Riot, care vor cere la recursul din aceasta saptamana eliberarea conditionata.

In scrisoarea deschisa, starurile le amintesc celor doua tinere ca "lumea intreaga se gandeste la ele si lucreaza pentru a fi eliberate". Mentionand ca "multi parinti simt suferinta de a fi despartiti de copiii lor", scrisoarea continua: "Intelegem sensibilitatea cazului avand in vedere ca protestul a avut loc intr-un lacas de cult, cerem autoritatilor ruse sa revada sentinta grea acordata celor doua, astfel incat cele doua membre ale trupei Pussy Riot sa se poata intoarce la familiile lor, la copiii si la viata lor de zi cu zi".

"Dreptul la libera exprimare este esentiala in orice democratie", se mai arata in scrisoarea deschisa.

In februarie 2012, trei tinere femei din grupul Pussy Riot - Nadejda Tolokonnikova, Ekaterina Samutevici si Maria Alehina - au urcat pe masa din altarul catedralei ortodoxe Hristos Mantuitorul din Moscova, pentru o "rugaciune punk", in care au invocat-o pe Fecioara Maria, cerandu-i sa il alunge de la putere pe Vladimir Putin, scrie MEDIAFAX.

Cele trei femei au fost condamnate, pe 17 august 2012, la doi ani de inchisoare fiecare, pentru "huliganism" si "incitare la ura religioasa".

Condamnarea pentru Tolokonnikova si Alehina a fost confirmata in apel pe 10 octombrie 2012, in timp ce Samutevici a fost eliberata in urma acestui proces. Nadejda Tolokonnikova si Maria Alehina ispasesc in prezent o pedeapsa de doi ani de inchisoare in Ural si in regiunea Mordovia.

Citeste si:
Avertismentul lui Elton John post-Brexit
Elton John avertizează în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.