Cantareata de jazz Carline Ray, cunoscuta pentru colaborarea sa cu Duke Ellington Orchestra, a decedat, joi, la varsta de 88 de ani, potrivit contactmusic.com.

Carline Ray a decedat joi, intr-un sanatoriu din orasul ei natal, New York.

Potrivit MEDIAFAX, nascuta in 1925, Carline Ray a cantat la mai multe instrumente de-a lungul carierei sale, intre care chitara si pian. A cunoscut celebritatea ca membra a formatiei International Sweethearts of Rhythm, iar in 1948 s-a alaturat orchestrei trompetistului Erskine Hawkins.

A cantat si cu orchestra artistului american de jazz Sy Oliver, dar si cu celebra Duke Ellington Orchestra si cu pianista si compozitoarea Mary Lou Williams.

Carline Ray a fost si o cunoscuta activista, militand pentru recunoasterea importantei cantaretelor de jazz. In acest sens, ea a jucat in documentarul "The Girls in the Band", regizat de Judy Chaikin.

De-a lungul carierei sale muzicale, Carline Ray a primit numeroase distinctii, intre care si premiul "International Women in Jazz" in anul 2008.

Si-a continuat activitatea artistica pana la sfarsitul vietii. A lansat albumul "Carline Ray: Vocal Sides", primul din cariera sa solo, pe 13 aprilie, cand si-a sarbatorit cea de-a 88-a aniversare.

Carline Ray are o fiica, Catherine Russell, care este la randul sau cantareata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.