Festivalul FanFest se va desfasura anul acesta intre 15 si 18 august, la Rosia Montana, cu spectacole de teatru special realizate pentru acest loc, concerte si ateliere, informeaza un comunicat al organizatorilor.

Si in acest an, FanFest se prezinta ca un eveniment dedicat culturii, activismului social si respectului pentru natura, patrimoniu si oameni. In perioada FanFest, Rosia Montana se transforma intr-o mare scena.

Curtile devin spatii de spectacole si interactiune activista, casele - sali de expozitii, poienile - amfiteatru pentru concerte. Atat pentru cei ce se gasesc la prima vizita, cat si pentru cunoscatori, programul propus de echipa festivalului este presarat cu evenimente speciale, dezbateri si conferinte care promoveaza patrimoniul Rosiei Montane pentru inscrierea sa in UNESCO.

Ca si la editiile precedente, programul festivalului include spectacole de teatru. In premiera la FanFest, direct de la Bienala de la Venetia, compania italiana de teatru Motus vine cu un spectacol-interventie special creat pentru Rosia Montana.

De asemenea, va exista o serie de workshop-uri in cadrul proiectului Teatru Civic, un proiect finantat de Asociatia Fondului Cultural National. Forumul Social Activist, aflat la cea de-a doua editie, va prezenta dezbateri si ateliere pe diferite subiecte sociale si de mediu, probleme ce afecteaza comunitati din Romania si Europa. Programul va fi intregit de expozitii precum Muzeul Campaniei "Salvati Rosia Montana" si lucrarile lui Laurentiu Ridiche de arta protestatara.

Concertele de muzica vor aduce pe scena festivalului trupe precum Travka, Luna Amara, Implant Pentru Refuz, Blanoz, Norzeatic, Negura Bunget si Krema Kawa si multe altele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.