Cea de-a saptea editie a Festivalului International de Folclor incepe vineri, in Parcul Cismigiu din Capitala, la eveniment fiind asteptati peste 1.200 de artisti, elementul de noutate fiind amenajarea unui spatiu neconventional - Fan Zone.

In prima zi a festivalului "Muzici si Traditii", incepand cu ora 15.30, va avea loc o parada a costumelor traditionale, la care participa aproximativ 450 de persoane, potrivit unui comunicat. Parada va avea ca punct de plecare Piata "George Enescu" si se va opri in Parcul Cismigiu. La aceasta vor participa ansambluri nationale si internationale, din tari ca India, Bulgaria, Grecia, Serbia, Republica Moldova, Romania, dar si comunitati si minoritati nationale si fanfare.

Tot vineri, pe scena principala din Parcul Cismigiu vor urca reprezentanti ai minoritatilor si comunitatilor nationale (turco-musulmani, rusii-lipoveni, bulgari), calusari si vedete ale muzicii populare precum Margareta Clipa si Gheorghe Turda.

Sambata, pe langa targurile de mestesugari, zona gastronomica si plimbarile cu trasuri si ponei, care au loc in toate zilele festivalului, vor urca pe scena reprezentanti ai minoritatilor: greci, ucraineni, aromani, Floarea Calota, Niculina Stoican, Petrica Matu Stoian, Gelu Voicu si Matilda Pascal Cojocarita. Seara va avea loc un concert extraordinar marca Ovidiu Lipan Tandarica, scrie MEDIAFAX.

In ultima zi a festivalului, concertele vor continua, atat cu reprezentanti ai minoritatilor, cat si cu artisti renumiti de muzica populara, printre care se numara Nicolae Furdui Iancu, Benone Sinulescu, Dinu Iancu Salajanu si Laura Lavric, iar seara, intre orele 21.00 - 22.00, vor urca pe scena Loredana si Taraful "Agurida".

Pe cele trei scene amenajate in cadrul festivalului, in Parcul Cismigiu vor urca peste 1.200 de artisti din toata lumea. Nu vor lipsi grecii, sarbii, aromanii, ucrainenii, rusii-lipoveni, germanii, tatarii, romii, italienii, maghiarii si bulgarii. Vor avea loc spectacole folclorice, targ de mestesugari, va fi amenajata o zona gastronomica, vor fi organizate plimbari cu trasuri si ponei, ateliere de creatie si multe alte activitati pentru toate categoriile de public.

Editia de anul acesta aduce un element de noutate prin amenajarea unui spatiu neconventional, denumit Fan Zone. Spatiul va fi unul de distractie si relaxare, iar publicul va sta pe iarba, printre capite de fan. Copiii si tinerii vor fi intampinati de ateliere de creatie, unde vor invata mestesug traditional: tesut, cusut, pictura, sculptura si modelaj.

Citeste si:
Massif free your wild side
Massif free your wild side

Pe scena Fan Zone, alaturi de atelierele de creatie si animatori, vor urca, vineri seara, artistii de la Classic Beat Orchestra, DJ Gojira, Nightlosers, iar sambata, Ana Cristina Leonte & Band, DJ Vasile si Cobzality.

Invitatii speciali ai FIF ( Festivalul International de Folclor) sunt indienii de la Tanjore Dance Music and Art Research Centre din Gujarat, India. Prestatia artistica a acestora din cadrul evenimentului cultural include o serie de dansuri traditionale indiene, cum ar fi Jatiswaram - un dans clasic, reprezentand intruchiparea ritmului si a notelor muzicale prin miscari ale mainilor si ochilor, Damru - un dans care reprezinta religia hindusa, prin imbinarea ritmurilor diverse ale lumii, Tillana - dans al miscarilor ritmice rapide ale picioarelor, Kirtanam - Bhukhana Bhujanga - dans realizat ca omagiu pentru frumusetea costumului, acesta simbolizand miscarea sarpelui si a tigrului. Dansatoarele au in jurul gatului un instrument muzical specific. Nu va lipsi nici Ramayana - povestea adevarului si a idealului in viata, dansul care valorifica principii sfinte in viata si Supda dance - dans folcloric traditional din Gujarat care infatiseaza viata femeilor din satele acestei regiuni.

Citeste si:
Cei mai iubiți artiști români ai momentului, pe scena FORZA ZU
Cei mai iubiți artiști români...

Evenimentul este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin CreArT - Centrul de Creatie, Arta si Traditie, accesul fiind gratuit la toate manifestarile, care vor fi deschise publicului intre orele 10.00 si 22.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.