Elton John, care are programat un concert la Krasnodar pe 14 iulie, a devenit tinta organizatiilor anti-gay din Rusia, mai multi membri ai Partidului Comunist cerandu-i sa poarte in spectacolele sale tinute "mai respectabile".

Astfel, mai multi membri ai Partidului Comunist i-au recomandat vedetei britanice sa renunte la costumele sale de scena flamboaiante si sa opteze pentru tinute mai sobre, daca nu vrea sa se confrunte cu proteste din partea asociatiilor anti-gay.

Liderul local al partidului, Mihail Abramyan, i-a recomandat lui Sir Elton sa poarte un caftan pana la genunchi, cizme din piele lungi si o caciula din blana, subliniind ca tinutele obisnuite ale artistului sunt "propaganda homosexuala", care ar putea incalca legile locale, unde promovarea homosexualitatii este considerata o infractiune, scrie MEDIAFAX.

Abramyan a declarat pentru agentia Ria Novosti: "Ar arata mai respectabil. Le-am sugerat aceasta tinuta promotorilor concertului si speram sa o poarte".

Anul trecut, Madonna, prietena lui Elton John, a fost data in judecata de mai multe asociatii anti-gay din Rusia, care i-au cerut despagubiri de 10,85 de milioane de dolari, pentru ca ar fi incalcat legile locale, promovand relatiile homosexuale. Astfel, la un concert sustinut in Sankt Petersburg, aceasta s-a pronuntat pentru respectarea drepturilor persoanelor gay, "promovand homosexualitatea". Ulterior, acest dosar a fost respins in instanta.

Intr-o cariera de aproape cinci decenii, Elton John a reusit sa vanda peste 250 de milioane de albume in toata lumea si a avut peste 50 de hituri TOP 40, devenind unul dintre cei mai de succes cantareti ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii in anii '70, cu sapte albume consecutive No. 1 in Statele Unite si sase single-uri No. 1. Succesul sau a avut un impact puternic in muzica pop si a condus la cresterea popularitatii pianului in rock'n'roll.

El continua sa fie un simbol al vietii publice si a fost foarte implicat in lupta anti-SIDA, dupa sfarsitul anilor '80. A intrat in Rock and Roll Hall of Fame in 1994 si a fost numit cavaler in 1998.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.