LifeStar 9 Iunie 2013 12:40
Joey Covington, fostul tobosar al trupei de rock psihedelic Jefferson Airplane, a murit in urma unui accident de automobil produs in California, la varsta de 67 de ani.

Muzicianul, care locuia in orasul californian Palm Springs, se afla singur in masina, marti, atunci cand a pierdut controlul automobilului si s-a izbit de un zid, au anuntat joi reprezentantii serviciilor medicolegale din regiunea Riverside.

Sotia sa crede ca accidentul ar fi fost cauzat de un stop cardiac sau de un accident vascular cerebral, a dezvaluit Ketih McCormick, un prieten al familiei, pentru cotidianul Desert Sun, scrie MEDIAFAX.

Grupul Jefferson Airplane a fost infiintat in vara anului 1965 la San Francisco, de cantaretul Marty Balin. Acest grup a fost precursorul rockului psihedelic, aparut sub influenta unor droguri precum LSD. Din 1969 pana in 1972, grupul a fost condus de solista Grace Slick. Printre cele mai cunoscute piese lansate de formatia americana se afla "White Rabbit" si mai ales "Somebody to Love", de pe albumul "Surrealistic Pillow". Jefferson Airplane a cantat la festivalurile Woodstock si Altamont in 1969.

Joey Covington s-a alaturat apoi grupului blues-rock Hot Tuna pe care l-a infiintat cu doi fosti membri din Jefferson Airplaine - chitaristul Jorma Kaukonen si basistul Jack Cassady.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.