In data de 13 iunie, de la ora 20:00, HBO prezinta in premiera si exclusivitate o noua productie originala: documentarul Anul dragonului, a carui regie este semnata de Iulian Manuel Ghervas si Adina Popescu.

Anul Dragonului prezinta povestile unor imigranti chinezi din Bucuresti, rataciti in peisajulsocial si economic din Romania actuala, si, in acelasi timp, surprinde fragmente din realitatea romaneasca vazute si intelese din perspectiva lor. Indiferent de statutul lor social, primele etape ale adaptarii sunt dificile si ascund adevaruri incomode.

Documentarul dezvaluie aspecte din viata a trei barbati care reprezinta grupuri sociale distincte si, in acelasi timp, spune povestea unei comunitati care incearca sa se adapteze intr-o tara necunoscuta de care o leaga, insa, un trecut politic comun.

Han Wenlong este un imigrant ilegal al carui vis de a lucra pe un santier din Europa de Est s-a sfarsit inainte de a incepe. Shen Xiaoming este un om de afaceri care traieste suspendat intre doua lumi. Li Jianhua este un jurnalist care spune povestea acestei comunitati.

Unul dintre motivele pentru care mi-am dorit sa lucrez la acest film a fost o incercare de a cunoaste „China noastra”, o lume total diferita, „exotica” care exista la doar cativa pasi de noi, in Bucuresti.

Anul Dragonului este in primul rand un film despre adaptare, despre niste oameni care au venit in Romania pentru ca au invatat la scoala ca poporul roman le este „prieten si frate”, iar odata ajunsi aici au descoperit o cu totul alta realitate, au declarat regizorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.