Filmul va rula pe marile ecrane din Romania incepand cu 21 iunie, in format 3D si 2D, atat in versiunea dublata cat si in cea subtitrata. Varianta dublata in limba romana include voci cunoscute din lumea teatrului, precum: Pavel Bartos (Randy), Ruxandra Sireteanu (Decan Hardscrabble), Ciprian Cojonel (Squishy/Chifli), Alexandru Georgescu (Don) sau Viorel Ionescu (Terri).

Mike Wazowski (in varianta dublata, vocea lui Florian Ghimpu) este un monstru cu un scop clar in viata: vrea sa studieze la Universitatea Monstrilor si sa devina astfel un monstru profesionist. Acolo il intalneste pe colegul James P. Sullivan, “Sulley” (in varianta dublata vocea lui Claudiu Stanescu) un adversar de temut, cu un talent monstruos.

Plin de tipete care alterneaza cu momente amuzante si scene emotionante, noua animatie Disney Pixar este regizata de Dan Scalon (“Cars,” “Mater and the Ghostlight,” “Tracy”), produsa de Kori Rae (“Up,” “The Incredibles,” “Monsters, Inc.”), iar coloana sonora poarta semnatura talentatului compozitorului Randy Newman, proaspat inclus in Rock and Roll Hall of Fame si rasplatit pentru creatiile sale muzicale cu premii Oscar, Emmy si Grammy.