Bugetul pe acest an al Festivalului International de Film Transilvania este de 1,4 milioane de euro, mai mic cu 300.000 de euro fata de cel de anul trecut, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa la Cluj, directorul manifestarii, Tudor Giurgiu, adaugand ca acest lucru nu va afecta calitatea.

Directorul Festivalului International de Film Transilvania, Tudor Giurgiu, a afirmat ca bugetul manifestarii din acest an este de 1,4 milioane de euro, fiind mai mic cu 300.000 de euro fata de anul trecut, transmite MEDIAFAX.

El a spus ca acest lucru nu va afecta calitatea festivalului.

"Vor fi 155 de filme de lungmetraj si 35 de filme scurte. Locurile de desfasurare nu se schimba, in Casa TIFF si la Pavilionul din Piata Unirii. Singurul semn de intrebare mai este legat de multiplexul unde vom proiecta filme, nu stim daca vom ramane la Union sau la Cinema City", a afimat Giurgiu.

Giurgiu a afirmat ca nu au vrut sa renunte la nimic din ceea ce este important in festival, chiar daca bugetul este mai mic.

"Nu am incercat sa taiem si sa renuntam la nimic, mi s-a parut ca era o decizie proasta sa taiem din programele de anii trecuti. Am incercat sa ne gospodarim altfel, am redus oamenii. Filmele pe care le vedeti costa mult, cele straine, mai ales daca sunt doua, trei proiectii. Eu cred ca, mai ales in primii ani, festivalul a fost si este prietenos cu publicul, oferte, carduri, ramane prietenos. (...) Incercam sa ne gospodarim fara sa prejudiciem calitatea si standardul cu care ne-am obisnuit", a adaugat Giurgiu.

El a spus ca un eveniment special va avea loc la Castelul Bontida.

"Va fi primul «Weekend la Castel». Vom face nu doar proiectii, ci si alte intamplari: Ada Milea si Dorina Chiriac cu spectacolul "Apolodor", zi spaniola, care se va termina seara cu "Blancanieves", film mut, va veni la premiera si Pablo Berger. Apoi, in 2 iunie, la fel, vom incerca sa va tentam cu aventuri gastronomice, apoi "Manase" proiectat cu muzica live. Mai este un film romanesc in premiera, «Exploratorul», dupa care va avea loc expozitia "Emil Racovita savant, fotograf, explorator”. Un film «Earth», din Ucraina, proiectie acompaniata de o trupa de femei cu voce extraordinara. Nu avem o vedeta glamour, o diva, nu au fost bani, nu ne-am pus problema. Avem multi invitati romani si straini. Nu privilegiem doar competitia, ci multe filme din program vor fi aici cu regizori", a spus directorul TIFF.

Citeste si:
Massif free your wild side
Massif free your wild side

La randul sau, managerul festivalului, Cristian Hordila, a afirmat ca biletele din acest an vor fi mai scumpe cu doi lei.

"Pe langa filme, pe partea de muzica avem evenimente importante, cabaret, muzica si teatru de strada. Un alt eveniment, in 2 iunie, Balkan Melody, un documentar despre talente nedescoperite, dupa film Iza, muzica traditionala. Petrecerea de inchidere este un eveniment important, am schimbat locatia, la Euphoria Music Hall, lasere, lumini, fum, Marina Voica invitata speciala. 100 de bilete se vand pentru aceasta petrecere. Biletele sunt puse deja in vanzare pe biletmaster, din 24 pe site, din 27 de la casierie. Biletele pot fi cumparate si printate acasa. Pretul s-a modificat, a crescut un pic, opt lei pentru studenti, 10 lei in avans si 12 lei la filmul din aceeasi zi", a afirmat el.

Pe de alta parte, directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov, a declarat, la randul sau, ca la Zilele Filmului Romanesc vor fi 10 filme de lungmetraj si 20 de scurtmetraj.

Citeste si:
Culiță Sterp le-a dat replica oamenilor care l-au criticat în urma...
Culiță Sterp le-a dat replica...

TIFF 2013 va avea loc, intre 31 mai si 9 iunie, la Cluj-Napoca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.