Regizorul Catalin Naum, mentor al Teatrului studentesc Podul din Bucuresti a murit joi, la varsta de 74 de ani.

Regizorul Catalin Naum a fost inmormantat sambata, la cimitirul din Giulesti, scrie MEDIAFAX.

Nascut pe 1 aprilie 1939, in Bucuresti, regizorul Catalin Naum a educat mai multe generatii de mari actori romani, la Teatrul studentesc Podul, printre acestia numarandu-se Adrian Titieni, Dragos Bucur, Dan Bordeianu,
Gheorghe Visu, Claudiu Bleont, Oana Pelea, Ilinca Goia, Mihai Calin, Bogdan Dumitrache.

Teatrul studentesc Podul a fost infiintat in anul 1967, la initiativa unor studenti la IATC (Magda Bordeianu, Teodor Sugar si Grigore Popa), in mansarda Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti, iar in 1970, Catalin Naum a devenit regizor si mentor al trupei de actori.

Activitatea lui Catalin Naum la Teatrul Podul i-a desavarsit statutul de legenda, el fiind unul dintre cei mai apreciati pedagogi din domeniul artei teatrale.

Catalin Naum a avut si aparitii in filme, printre acestea numarandu-se "Furia", de Radu Muntean, si "Portretul luptatorului la tinerete", de Constantin Popescu.
Personalitati ale lumii teatrale, precum Ilinca Goia si Oana Pellea au transmis mesaje de condoleante pe conturile lor de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.