Actrita americana Jeanne Cooper, una dintre vedetele serialului de televiziune "Tanar si nelinistit/ Young And The Restless", a murit miercuri, la varsta de 84 de ani.

"Mama a murit in dimineata asta (miercuri, n.r.), cu putin timp in urma, linistita, in somn, avand-o alaturi pe sora mea", a anuntat fiul actritei, actorul Corbin Bernsen, pe contul sau de pe Facebook.

In urma cu cateva saptamani, Jeanne Cooper a fost spitalizata in stare critica, insa natura bolii de care suferea nu a fost dezvaluita.

"Tanar si nelinistit", serialul care a rasturnat toate recordurile de audienta peste Ocean si preferatul romanilor in timpul dupa-amiezelor petrecute in fata televizorului, a ajuns in luna martie la venerabila varsta de 40 de ani si la peste 10.000 de episoade difuzate in Statele Unite.

Veterana Jeanne Cooper, cunoscuta telespectatorilor care urmaresc serialul drept Katherine Chancellor, era singura actrita care a rezistat in echipa "Tanar si nelinistit" inca din 1973, de la inceputul acestuia. La momentul spitalizarii sale, in urma cu cateva saptamani, personajul sau inca aparea in serial, desi scenaristii l-au "supus" unei operatii pe creier. Cu o viata intreaga petrecuta in mare parte pe platourile de filmare, Jeanne Cooper si-a publicat, in 2012, memoriile, intitulate sugestiv "Not Young, Still Restless: A Memoir".

Cooper s-a nascut in localitatea Taft din California, in 1928, si si-a inceput cariera ca actrita in 1953, cu rolul din filmul TV "The Redhead from Wyoming". A aparut apoi in mai multe seriale de televiziune, in anii 1950 si 1960, inclusiv in "The Twilight Zone" si "Perry Mason", inainte de a se imbarca in aventura "Tanar si nelinistit".

Jeanne Cooper a fost nominalizata de mai multe ori la premiile Daytime Emmy si Primetime Emmy. Ea a fost recompensata cu doua trofee Daytime Emmy, dintre care unul pentru intreaga cariera. In 1993, actrita a primit o stea pe Walk of Fame.

Fiul ei Corbin Bernsen joaca in prezent in serialul de televiziune "Psych", difuzat de USA Network, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.