Actorul american Allan Arbus, cunoscut pentru rolul psihiatrului militar Sidney Freeman din serialul de televiziune "M.A.S.H." si care a fost casatorit cu renumita fotografa Diane Arbus, a murit la varsta de 95 de ani.

Allan Arbus, care a renuntat la pasiunea sa pentru fotografie pentru a deveni actor, a murit din cauza unei insuficiente cardiace, in resedinta sa din Los Angeles, vineri, a anuntat cea de-a doua sotie a sa, Mariclare Costello Arbus.

"La varsta de 95 de ani, medicii nu au dorit sa il opereze, iar Allan nu dorea nici el acea operatie", a declarat Mariclare Costello Arbus, actrita cu care Allan Arbus s-a casatorit in 1976.

Primul rol major pentru Allan Arbus a fost acela din filmul "Greaser's Palace" (1972), regizat de Robert Downey Sr., in care a jucat si fiul acestui cineast, Robert Downey Jr.

A devenit cunoscut cu rolul psihiatrului Sidney Freedman in serialul "M.A.S.H.", in 1973, la un an dupa debutul acestui serial de comedie cu accente dramatice, inspirat de razboiul din Coreea, scrie MEDIAFAX.

Ultimul sau rol de televiziune a fost acela dintr-un episod al serialului de comedie "Curb Your Enthusiasm", in 2000. Allan Arbus s-a nascut in 1918, la New York, si a inceput sa lucreze ca fotograf in anii 1940, colaborand cu armata americana in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

In 1941 s-a casatorit cu Diane Nemerow - care a devenit ulterior celebra cu fotografiile sale despre universul persoanelor marginalizate. Cei doi au infiintat un studio fotografic unde au realizat fotografii pentru reviste renumite, precum Vogue si Glamour.

Allan si Diane Arbus s-au despartit in 1959 si au divortat dupa un deceniu. Diane Arbus s-a sinucis in 1971.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.