Conrad Murray, fostul medic al cantaretului Michael Jackson, a facut apel luni la condamnarea sa pentru uciderea involuntara a starului american, in anul 2009.

Conrad Murray a spus ca procurorii au esuat in tentativa lor de a dovedi ca "regele muzicii pop" se afla sub perfuzie cu propofol in ziua mortii sale, cauzata de o supradoza cu acest sedativ puternic, pe care artistul il folosea contra insomniilor cronice de care suferea.

Intr-un dosar de apel de 231 de pagini instrumentat de avocatii sai din Los Angeles, medicul Conrad Murray afirma ca primul judecator indepartase din proces o marturie cruciala utilizata in condamnarea sa din noiembrie 2011.

"Juriul nu a fost in masura sa afle ca, atunci cand Jackson a murit, el datora 40 de milioane de dolari organizatorilor de concerte AEG, avea peste 30 de procese deschise in justitie impotriva lui si datora milioane de dolari" fiscului american, se afirma in acel dosar.

Procurorii au spus ca medicul Murray, in prezent in varsta de 60 de ani, l-a plasat pe Michael Jackson sub perfuzie intravenoasa in mod continuu si l-a lasat apoi singur si nesupravegheat atunci cand starul a intrat in stop respirator. Insa, potrivit avocatei sale, Valerie Wass, medicul Murray incerca sa il trateze pe cantaret de aceasta dependenta si in ultimele trei zile ii facuse artistului doar o injectie cu 25 de miligrame de propofol pentru a-l ajuta sa adoarma, scrie MEDIAFAX.

Acest apel, care era previzibil, are loc cu putin timp inainte de demararea procesului contra organizatorului de concerte AEG, de la care mama si copiii starului solicita despagubiri de 40 de miliarde de dolari, pentru neglijenta de a-l fi angajat pe Conrad Murray pentru a supraveghea starea de sanatate a lui Michael Jackson, decedat pe 25 iunie 2009, la varsta de 50 de ani, in resedinta sa din Los Angeles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.