Angelina Jolie a inaugurat inca o scoala de fete in Afganistan si intentioneaza sa mai deschida si altele, cu ajutorul banilor ce vor fi adusi de o linie de bijuterii create de actrita americana si care vor fi puse in vanzare in aceasta saptamana.

Angelina Jolie, care detine functia de trimis special al Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR), a finantat acea scoala primara exclusiv pentru fete in afara capitalei Kabul, intr-o regiune in care traiesc foarte multi refugiati.

In acea scoala invata deja intre 200 si 300 de fete, raporteaza E! News. Acelasi site prezinta fotografii cu scoala respectiva, deschisa in noiembrie, si o placa ce recunoaste contributia adusa de vedeta americana.

Angelina Jolie a mai finantat o scoala in partea de est a Afganistanului care a fost inaugurata in 2010, potrivit UNCHR.

E! News afirma ca Angelina Jolie intentioneaza sa finanteze si alte scoli prin fondurile ce vor fi aduse de comercializarea bijuteriilor din linia "Style of Jolie" pe care actrita le-a creat in colaborare cu bijutierul Robert Procop. Acelasi bijutier a creat si inelul de logodna pe care actrita l-a primit de la partenerul ei de viata, Brad Pitt, in aprilie 2012, scrie MEDIAFAX.

"Pe langa satisfactia artistica pe care am avut-o atunci cand am creat designul acestor bijuterii, simtim ca am fost inspirati atunci cand am decis ca munca noastra va servi unui scop nobil, acela de a sprijini copiii in dificultate", a declarat Angelina Jolie.

Potrivit site-ului lui Robert Pricop, "primele incasari aduse de colaborarea noastra au fost donate asociatiei Education Partnership for Children in Conflict (infiintata de Jolie, n.r.) care construieste o scoala in Afganistan".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.