Editia din 2014 a galei premiilor BAFTA va avea loc duminica, 16 februarie, la Royal Opera House din Londra.

Astfel, editia din 2014 va avea loc cu o saptamana mai tarziu decat cea din acest an, iar data aleasa va mentine gala premiilor BAFTA la un interval de doua saptamani fata de gala de decernare a premiilor Oscar 2014, care va fi organizata pe 2 martie. Ceremonia Oscarurilor 2014 a fost la randul ei mutata in luna martie pentru a nu se suprapune cu ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci.

Organizatorii premiilor BAFTA nu au precizat deocamdata data la care vor fi anuntate nominalizarile pentru 2014. In acest an, nominalizarile la premiile BAFTA au fost anuntate cu o zi inainte de cele la premiile Oscar. Nominalizarile pentru Oscarurile 2014 vor fi anuntate pe 16 ianuarie.

La fel ca in anii recenti, gala premiilor BAFTA din acest an a coincis cu prima duminica din cadrul Festivalului International de Film de la Berlin, determinandu-i pe unii reprezentanti din industria cinematografica sa renunte la calatoria la Berlin pentru a putea sa fie prezenti la Londra.

Specialistii din aceasta industrie ar putea evita aceasta constrangere in 2014, daca organizatorii Berlinalei vor decide sa mentina programul obisnuit al festivalului, ce are loc de regula in prima jumatate a lunii februarie, scrie MEDIAFAX.

In acest an, lungmetrajul "Argo", regizat de Ben Affleck, a fost marele castigator la gala premiilor decernate de Academia de Film si Televiziune Britanica (BAFTA), unde a obtinut trei trofee, impunandu-se la categoria "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" si "cel mai bun montaj".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.