Aproximativ 40.000 de bilete individuale pentru Festivalul International "George Enescu" vor fi puse in vanzare pe 15 aprilie, la preturi care variaza intre 20 si 80 de lei.

Biletele vor putea fi achizitionate incepand cu ora 10.00, de pe site-ul www.eventim.ro, prin punctele de vanzare ale Eventim, prin librariile Humanitas si Carturesti.

Editia din 2013 a Festivalului "George Enescu", desfasurata in perioada 1 - 28 septembrie, are in program peste 150 de evenimente care se vor desfasura atat in Bucuresti, cat si in alte orase din tara - Arad, Bacau, Brasov, Cluj, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara.

Organizatorii spun ca "in aceasta perioada programul festivalului este finalizat si se actualizeaza permanent pe site-ul www.festivalenescu.ro".

Astfel, pe scena festivalului vor urca in acest an unele dintre cele mai importante personalitati ale muzicii clasice internationale. Printre invitati se numara dirijorii Daniel Barenboim si Mariss Jansons, pianistii Radu Lupu, Murray Perahia, Pinchas Zuckerman, Maxim Vengerov si Evgeny Kissin.

De asemenea, actorul Marcel Iures va debuta ca narator, alaturi de Corul si Orchestra Filarmonicii "George Enescu", in cantata "Gurre-Lieder", o productie muzicala fara precedent in cadrul editiei 2013.

Se vor afla pentru prima oara in Romania, cu ocazia acestei editii a festivalului, formatii si artisti precum orchestra Rundfunk Sinfonieorchester Berlin - care va prezenta Tetralogia lui Wagner, pentru intaia data la Bucuresti, in ultimii 50 de ani -, Pittsburgh Symphony Orchestra, National Philharmonic Of Russia, Harmonius Chamber Orchestra - Osaka; Camerata Salzburg, Vortice Dance Company.

Editia din 2013 a Festivalului Enescu ofera un mix cultural unic, care il pune in valoare pe compozitorul roman George Enescu, alaturi de compozitori faimosi precum Richard Wagner, Giuseppe Verdi si Benjamin Britten - comemorati in acest an -, Arnold Schoenberg, Gustav Mahler, Ludwig van Beethoven. Creatiile lui George Enescu vor putea fi auzite la Bucuresti in interpretarea unica a unor artisti si orchestre faimoase, precum Concertgebouw Amsterdam, Staatskapelle Berlin, London Philharmonic, Münchener Philharmoniker, Royal Philharmonic London, Royal Stockholm Philharmonic si Academy Saint Martin in the Fields, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Pe 20 aprilie începe sezonul Taurului. În următoarele săptămâni se...
Pe 20 aprilie începe sezonul...

Actorul John Malkovich va fi prezent la Festivalul Enescu cu proiectul "The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer", pe care il va prezenta la Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.