Actorul Constantin Codrescu, celebru, printre altele, pentru rolul Ghita din "Moara cu noroc", va fi omagiat cu premiul pentru intreaga activitate la cea de-a saptea editie a galei Gopo, scrie MEDIAFAX.

Unul dintre cei mai prolifici si mai apreciati actori romani din filmul si teatrul romanesc, Constantin Codrescu, in varsta de 81 de ani, s-a nascut in 1931, la Husi. A studiat actoria la Institutul de Teatru si Film din Bucuresti.

In film, a debutat cu rolul din "Nepotii gornistului" (regia Dinu Negreanu, 1953) si a continuat cu "Rasare soarele" (1954), de acelasi regizor. A urmat rolul cu care a ramas in memoria cinefililor: Ghita, din "La Moara cu noroc", de Victor Iliu, selectionat la Festivalul de la Cannes in 1957.

Filmografia sa mai include titluri precum "Rascoala" (regia Mircea Muresan, 1965), "Mihai Viteazul" (regia Sergiu Nicolaescu, 1970), "Haiducii lui Sapte cai" (regia Dinu Cocea, 1970), "Zestrea domnitei Ralu" (regia Dinu Cocea, 1971), "Bietul Ioanide" (regia Dan Pita, 1979), "Capcana mercenarilor" (regia Sergiu Nicolaescu, 1981), seria "Pistruiatul" ("Evadatul", "Ascunzisul", "Insurectia" - in regia lui Francisc Munteanu, 1986). Cel mai recent film in care a aparut Constantin Codrescu este "Magnatul" (regia Serban Marinescu, 2004).

Gala premiilor Gopo 2013 va avea loc pe 25 martie 2013 la Opera Nationala si va fi transmisa in direct si in exclusivitate la TV de ProCinema.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.