Nominalizat la 11 categorii de premii, "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II" a primit Zmeura de Aur pentru cel mai prost film al anului, cea mai proasta actrita in rol principal (Kristen Stewart, premiata in aceasta categorie si pentru rolul din "Snow White and the Huntsman"), cel mai prost actor in rol secundar (Taylor Lautner), cea mai proasta distributie, cea mai proasta regie (Bill Condon), cel mai prost remake/ cea mai proasta continuare si cel mai prost cuplu pe marele ecran (Mackenzie Foy si Taylor Lautner), transmite MEDIAFAX.

In ciuda celor sapte premii Zmeura de Aur obtinute, "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II" a avut incasari impresionante, de 829 de milioane de dolari la nivel mondial.

La gala de sambata seara (aflata la cea de-a 33-a editie), Adam Sandler - premiat anul trecut cu un numar record de 10 trofee Zmeura de Aur - a primit premiul pentru cel mai prost rol principal, pentru prestatia din filmul "That's My Boy", recompensat si cu trofeul pentru cel mai prost scenariu.

De asemenea, cantareata Rihanna a primit o Zmeura de Aur la categoria "cea mai proasta actrita in rol secundar", pentru prestatia din filmul "Battleship".

Premiile Zmeura de Aur, care valoreaza fiecare doar cativa dolari si au forma de zmeura aurie, pusa pe o pelicula de 8 mm ciopartita, au fost create in 1980, la initiativa lui John Wilson, un cinefil impatimit, ca un "antidot" la frenezia care cuprinde Hollywoodul in sezonul trofeelor cinematografice, ce culmineaza in fiecare an, in luna februarie, cu gala Oscar.