Filmul "Pozitia copilului", regizat de Calin Peter Netzer, a primit, sambata seara, trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin.

Distinctia a fost primita de regizorul Calin Peter Netzer si de producatorul Ada Solomon de la celebrul cineast Wong Kar Wai, presedintele juriului editiei din acest an a Festivalului de Film de la Berlin. "Pozitia copilului" s-a aflat in competitia oficiala a Berlinalei 2013 alaturi de alte 18 filme, scrie MEDIAFAX.

Marele premiul/ trofeul Ursul de Aur primit de "Pozitia copilului", sambata seara, la gala Festivalului de Film de la Berlin vine dupa ce, vineri seara, filmul "Pozitia copilului" de Calin Netzer a primit si premiul criticii internationale - FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique) la Festivalul International de Film de la Berlin.

Tudor Caranfil a declarat ca "Pozitia copilului" este primul film romanesc care primeste trofeul Ursul de Aur, criticul de film precizand ca era previzibil ca pelicula regizata de Calin Peter Netzer se va numara printre "vedetele" Festivalului International de Film de la Berlin.

"Era neindoielnic ca 'Pozitia copilului' va fi in palmares anul acesta. Facea parte din cele doua-trei filme care s-au distantat de restul alergatorilor. Avea mari sanse sa ia aurul si asa s-a si intamplat. Avem dreptul sa fim mandri de locul cucerit si avem posibilitatea sa facem filme si mai bune. La viteza cu care lucreaza, cu care isi ia zborul cinematografia noastra, la curajul pe care ni-l dau aceste inalte trofee, avem sansa ca acest nou val al cinematografiei romanesti, cum a fost numit, sa devina un val permanent", a mai spus Tudor Caranfil.

"Pozitia copilului" este cel de-al treilea lungmetraj al lui Calin Peter Netzer, dupa multi-premiatele "Maria" (2003) si "Medalia de onoare" (2010). Filmul vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora. Pelicula este, totodata, o radiografie a high-class-ului romanesc contemporan si vorbeste despre trafic de influenta si coruptie la nivel mic in institutiile de baza ale societatii si extensiile acestora asupra intregului sistem socio-economic din Romania de azi.

Citeste si:
Berlinala 2019: Castigatorul premiului Ursul de Aur dezvaluie ca...
Berlinala 2019: Castigatorul...

Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mama si fiu. Li se alatura, intr-o distributie selecta, nume ca Natasa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Branescu si Vlad Ivanov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.