Soldatul care l-a ucis pe Osama ben Laden in 2011 a declarat ca trupa Metallica a cerut armatei americane sa nu mai foloseasca piesele de pe albumele sale in procedura de interogare a prizonierilor din Irak, cu scopul de a infrange rezistenta psihica a acestora.

"Atunci cand am inceput razboiul in Irak, ne foloseam de muzica trupei Mettalica pentru «a-i inmuia» pe oamenii pe care ii interogam. Metallica a aflat acest lucru si au spus: «Va rugam sa nu va mai folositi de muzica noastra, pentru ca noi nu vrem sa promovam violenta». In gandul meu mi-am spus asa: «Baieti, voi aveti un album care se intituleaza «Kill 'Em All» («Omoara-i pe toti»)", a declarat soldatul american, a carui identitate nu a fost data publicitatii, intr-un interviu aparut in revista Spin.

Potrivit declaratiilor acestui soldat, armata americana a renuntat sa mai foloseasca in interogatorii muzica trupei Metallica, la cererea membrilor acestui grup heavy metal, alegand in schimb muzica unui grup rock metal crestin, denumit Demon Hunter.

"Apoi, o trupa denumita Demon Hunter ne-a contactat si ne-a spus: «Noi promovam absolut tot ceea ce faceti voi acolo». Ne-au trimis CD-uri si fragmente din inregistrarile lor. Am avut asupra mea o inregistrare cu Demon Hunter in fiecare misiune. Aveam una si atunci cand l-am impuscat pe ben Laden", a adaugat acelasi soldat american.

Potrivit revistei Spin, in 2008, James Hetfield, solistul trupei Metallica, a vorbit intr-un interviu despre utilizarea pieselor formatiei sale de catre armata americana pentru a infrange rezistenta prizonierilor din inchisoarea Guantanamo.

"O parte din mine se simte mandra pentru ca armata a ales Metallica, dar o alta parte din mine este suparata pentru ca oamenii incep sa se ingrijoreze din cauza faptului ca numele nostru este atasat de un fel de declaratie politica. Nu avem nimic de-a face cu asta si incercam sa ramanem apolitici, pentru ca eu cred ca politica si muzica, cel putin in cazul nostru, nu pot sa se amestece", a spus solistul trupei Metallica, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Care sunt cele mai bune accesorii și echipamente complementare...
Care sunt cele mai bune...

Una dintre cele mai apreciate formatii rock din istorie, Metallica s-a infiintat in 1981. De-a lungul carierei, a lansat noua albume de studio, trei albume live, doua EP-uri si a vandut peste 100 de milioane de discuri in toata lumea, fiind recompensata cu noua premii Grammy. Metallica poate fi considerata cu usurinta una dintre cele mai bune si mai influente trupe heavy metal ale anilor '80. In loc sa se alinieze trendului stabilit de restul formatiilor de gen, trupa a ales sa fie mai accesibila, in acelasi timp extinzand granitele genului trash, folosind viteza si volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compozitiilor.

Metallica a sustinut trei concerte in Romania, dintre care cel mai recent in vara anului 2010, la Festivalul Sonisphere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.