Romania este tara invitata de onoare la editia din 2013 a Targului de Carte de la Goteborg.

Evenimentul se va desfasura in perioada 26-29 septembrie la Swedish Exhibition Centre din Göteborg, scrie romanialibera.ro.

Romania a fost invitata sa participe la Targul de Carte de la Göteborg inca din 2006, cand a fost infiintata filiala Institutului Cultural Roman (ICR) de la Stockholm.

De atunci, nume importante al literaturii au fost invitate sa participe la acest eveniment cultural. Astfel, editia din 2011 a fost inaugurata de Herta Müller, iar in 2012 unul dintre invitatii targului a fost scriitorul Norman Manea.

"Suntem deosebit de incantati sa continuam si sa aprofundam cooperarea cu Romania si suntem nerabdatori sa contribuim la diseminarea literaturii romane in tarile nordice", a subliniat Anna Falck, CEO al targului de carte, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

De asemenea, Dan Shafran, director al Institutului Cultural Roman (ICR) Stockholm, considera ca "aceasta dubla recunoastere, a Romaniei ca tara cu un mare potential literar si a Institutului Cultural Roman ca un partener de incredere, este foarte importanta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.