Cel puţin patru explozii s-au produs joi într-o zonă din apropierea principalului aeroport militar rusesc Belbek, situat la nord de Sevastopol, în peninsula Crimeea, informează Reuters, care citează trei surse locale.

Crimeea: Explozii în apropierea unei baze aeriene ruse la nord de Sevastopol

Separat, guvernatorul Sevastopolului a declarat că forţele ruse antiaeriene au doborât o dronă ucraineană. Guvernatorul Mihail Razvojaiev a scris pe Telegram că nu există daune.

Forțele aeriene ruse au tras la Kerci, în peninsula Crimeea

Forţele aeriene ruse au tras joi în ţinte din jurul oraşului Kerci din Crimeea, în pofida faptului că peninsula ucraineană este ocupată de Moscova din 2014, transmite dpa.

Oraşul-port Kerci este poarta de intrare către un pod de 18 kilometri ce leagă Crimeea de Rusia. Ucraina a consideră podul - construit în 2018 - drept ţintă legitimă în încercarea sa de a-i forţa pe ocupanţii ruşi să-i părăsească teritoriul ocupat.

„Nu există niciun pericol pentru oraş sau pod", a declarat pe Telegram Oleg Kriucikov, consilier al liderilor ruşi din Crimeea, fără a numi care a fost ţinta vizată.

Locuitorii din Kerci au spus pe reţelele de socializare că s-au auzit două explozii. Rusia a ameninţat cu represalii masive în cazul unui atac asupra podului feroviar şi rutier. Traficul pe pod se desfăşoară normal, au declarat autorităţile pentru agenţia rusă Tass, citată de Agepres.

Bilanțul victimelor atacului rusesc asupra Harkovului a crescut la 12

Cel puţin 12 persoane, între care un copil, şi-au pierdut viaţa în urma bombardamentelor efectuate în seara zilei de miercuri şi joi dimineaţă de forţele ruse asupra Harkovului, centrul administrativ al regiunii omonime din nord-estul Ucrainei, a relatat joi agenţia de presă ucraineană Ukrinform, amintind că un bilanţ precedent consemna şase morţi şi zeci de răniţi.

Trupele de ocupaţie ruse continuă bombardarea masivă a Harkovului, după o lovitură devastatoare cu o rachetă Iskander miercuri seara; în jurul orei locale 21:30, oraşul a fost atacat din nou cu rachete joi dimineaţă, la fel ca în seara precedentă a fost avariată o pensiune, iar în locurile în care au căzut rachetele au izbucnit incendii, scrie agenţia ucraineană de presă. Numărul persoanelor rănite este de ordinul zecilor, cel puţin 35, între care copii şi persoane în vârstă, conform autorităţilor locale.

Citeste si:
Războiul s-a mutat în Rusia. Ce este obligată să facă armata lui...
Războiul s-a mutat în Rusia....

„Noaptea trecută şi această dimineaţă au fost cele mai tragice momente la Harkov de la începutul războiului”, a declarat primarul ucrainean al oraşului Igor Terehov, semnalând că vineri va fi o zi de doliu în memoria victimelor.

Situat la aproximativ 40 de km de frontiera cu Rusia, acest oraş, al doilea ca mărime din Ucraina, este cu regularitate vizat de către armata rusă, care nu au reuşit niciodată să-l cucerească. Sute de civili au fost ucişi în regiunea omonimă, potrivit autorităţilor.

Racheta Iskander a lovit miercuri seara o clădire cu trei etaje, fostă pensiune pentru persoane cu deficienţe de auz, în prezent doar o clădire rezidenţială. Printre victimele salvate se numără şi persoane cu dizabilităţi. Clădirea parţial distrusă în urma bombardamentelor ruseşti de joi dimineaţă era o pensiune cu patru etaje.

Citeste si:
VIDEO Volodimir Zelenski: „Pregătim o listă de pași pentru...
VIDEO Volodimir Zelenski:...

Rusia vrea să transforme Harkovului în Alep-2016, în Groznîi-1996 sau Varşovia-1945, a reacţionat pe contul său de Twitter Mihailo Podoliak, consilier al şefului administraţiei prezidenţiale ucrainene, citat de Unian.

„Harkov. 175 de zile de groază. Teroare zilnică, lovituri cu rachete asupra zonelor rezidenţiale şi civililor. Rusia vrea să transforme Harkovul în Alep-2016, Groznîi-1996 sau Varşovia-1945 şi se delectează cu sânge în transmisiune directă. Toţi cei care continuă să aibă de a face cu Moscova sunt complici la această crimă”. susţine Podoliak în postarea sa.

Aceste atacuri ruseşti în nord-estul Ucrainei, dar şi în alte părţi ale ţării au avut loc înaintea unei întâlniri între preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Citeste si:
Rușii sunt îngroziți de cum arată podul Kerci din Crimeea: „Este...
Rușii sunt îngroziți de cum...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 August 2022 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.