În timp ce rușii sunt îngroziți după atacul cu drone asupra podului Kerci din Crimeea, ucrainenii jubilează. MAE rus acuză Ucraina, Marea Britanie și SUA pentru bombardament, iar Serviciul secret ucrainean SBU a anunțat luni că „încă o dată podul s-a dus la culcare”.

Rușii, îngroziți după ce podul Kerci din Crimeea a explodat/Ucrainenii, în schimb, jubilează

Canalul de Telegram Mash a publicat o înregistrare cu podul Kerci avariat, filmat dintr-un tren care trece pe lângă secţiunea afectată. O bucată din pod a fost găutiră, iar un alt tronson a fost desprins dintr-un capăt.

„Este groaznic. La naiba!”, au reacționat rușii care au filmat din tren.

„Așa arată acum podul din Crimeea. După o explozie, cel mai probabil cauzată de drone marine, tronsonul de pe kilometrul 146 al autostrăzii A-290 Novorossiisk-Kerci s-a prăbușit parțial”, scrie MASH.

Autoritățile ruse au trimis o echipă de specialiști în Crimeea să facă verificări în urma exploziilor. De asemenea, nave militare au fost trimise să patruleze zona din apropierea podului Kerci.

Politician rus: Trebuie blocat exportul de cereale din Marea Britanie după atacul de la podul Kerci din Crimeea

Serghei Mironov, liderul partidului O Rusie Dreaptă, a declarat luni că Moscova ar trebui să reacționeze după explozia podului Kerci prin refuzul de a reînnoi acordul de export al cerealelor prin Marea Neagră.


  • Exploziile la podul din Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014, au ucis doi soți și au rănit-o pe fiica lor.

Minorov a susținut că Rusia trebuie să distrugă infrastructura ucraineană. „Asta ar trebuie să facem, nu să discutăm un acord privind cerealele care îi ajută pe liderii de la Kiev şi pe stăpânii lor occidentali să-şi umple buzunarele. Nu poate exista acord privind cerealele după un nou atac terorist”.

Rusi a acceptat, în urma cu un an, un acord mediat de ONU și Turcia prin care a permis reluarea exporturilor de cereale din Ucraina pe cale maritimă, din porturile de la Marea Neagră.

Citeste si:
VIDEO Volodimir Zelenski: „Pregătim o listă de pași pentru...
VIDEO Volodimir Zelenski:...

Înțelegerea este valabilă până azi, iar Moscova a lăsat să se înțeleagă, de mai multe ori, că ar putea să nu o prelungească. Pentru moment, Kremlinul nu a comentat incidentul sau eventualele implicații asupra acordului.

Vladimir Konstantinov, preşedintele parlamentului din Crimeea, peninsula anexată de Rusia în 2014, a dat vina pe Ucraina. „Regimul terorist de la Kiev a comis în această noapte o nouă crimă şi a atacat podul din Crimeea”, a scris Konstantinov pe Telegram.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Iulie 2023 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.