Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, aduce noi acuzații Rusiei precum că ar întârzia în „mod deliberat” trecerea navelor aprovizionate cu cereale ucrainene. Aceste exporturi sunt extrem de importante pentru multe țări din Africa și Asia.

Zelenski acuză Rusia de întârzierea exporturilor de cereale din Ucraina

Președintele ucrainean a afirmat că peste 150 de nave se află în așteptare pentru a livra încărcăturile de cereale ucrainene către mai multe țări din Africa și Asia. Însă acest lucru este împiedicat de către autoritățile rusești.

"Peste 150 de nave aşteaptă pentru a îndeplini obligaţiile contractuale de aprovizionare cu produsele noastre agricole. Aceasta este o coadă de aşteptare artificială, care a apărut doar pentru că Rusia întârzie în mod deliberat trecerea navelor", a afirmat Zelenski.

Liderul de la Kiev spune că mai multe țări precum China, Egipt, Indonezia, Irak, Liban sau Bangladesh au de suferit de pe urma marilor întârzieri provocate de ruși. În jur de trei milioane de tone de alimente sunt blocate și au nevoie urgentă de a fi livrare din Ucraina.

În urmă cu câteva luni, Rusia și Ucraina au ajuns la un acord de a relua exporturile de cereale ucrainene. Cele două state au semnat și un acord prin care și-au exprimat acceptarea condițiilor. Autoritățile de la Moscova au criticat acordul argumentând că exporturi de cereale din Rusia au fost îngreunate din cauza sancțiunilor aplicate de către țările din UE.

Zelenski acuză Crucea Roșie că nu protejează drepturile prizonierilor de război

Zelenski acuză și Crucea Roșie pentru că nu își îndeplinesc obligațiunile. Liderul ucrainean este indignat de faptul că organizația nu protejează drepturile prizonierilor.

"Cred că Comitetul Internațional al Crucii Roșii nu este un club cu privilegii în care să fie plătiți și să se bucure de viață. Crucea Roșie are obligații, în primul rând de natură morală. Crucea Roșie trebuie să-și îndeplinească mandatul. Există Olenivka (centru de detenție din regiunea Donețk, n.r.). În fapt, un lagăr de concentrare în care sunt ținuți prizonierii noștri. Accesul acolo este necesar, așa cum a fost stipulat. Crucea Roșie poate face acest lucru", a declarat Volodimir Zelenski.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Octombrie 2022 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.